stamboomforum

Forum logoOnderzoek in de Antillen en Suriname » op zoek naar Cathalina Isenia , ergens in de periode van 1800 tot 1893



Profiel afbeelding

Beste allemaal,

Ik ben lang mee bezig, maar ik loop nu vast. Ik kon niet verder dan  Cathalina Isenia. er zijn veel hetzelfde namen als Cathalina.  Omdat ik niet verder kon vinden, daarom heb ik paar vragen:   Wie waren haar ouders en haar familieleden?  Was ze slavin?  wie was de eigenaar? 

Wel heb ik ontdekt dat ze kind heeft met Joseph Willems.  De kind heette Saturnino Willems, geboren op 11-2-1857 in Curacao. Ik kon niks vinden,  de trouwakte, geboorte akte van Catharina Isenia en Joseph Willems enz. 

Misschien weet iemand de informatie te vinden. 

Hartelijk bedankt,

Mvg Sanny

sanny van der schoot - 21 aug 2020 - 16:03

Beste Sanny,

ik kan je niet helpen met de Gibbs en de Luidens op Aruba, maar deze heb ik toevallig. Zoals zo vaak in het verleden, zijn de namen net iets anders dan men denkt. Kijk onder Catharina Isenia Mingel, zij was getrouwd met Jose Carlo Willem, ook bekend als Gose Willems Ines, huwelijk op 16.3.1853 in stad, Curaçao, daarna kinderen, o.a. Francisco Saturnino Willems geboren 11-02-1857 en later gehuwd op 23-08-1893 in het derde district met Maria Agnes Ignacio. Hoop dit helpt

groetjes

Christel 

Christel Monsanto - 21 aug 2020 - 16:49

ja saturnino willems heb ik al gevonden,  Super  bedankt voor de andere namen.   ik ga kijken of het juiste familie leden waren.

 

Bedankt voor u hulp!.   

sanny van der schoot - 21 aug 2020 - 16:58

vervallen

Renee2 - 22 aug 2020 - 08:51 (laatst bijgewerkt 22 aug 2020 — 15:03 door auteur)

Hallo Renee2,

dit is mij een beetje te snel door de bocht. Zo kan men niet werken als men onderzoek doet in Curaçao. Ik weet toevallig wie de ouders van de vrouw zijn en van de man heb ik een moeder, omdat ik een tijdje geleden voor iemand hier op het eiland deze hele familie heb uitgezocht. De persoon die jij gevonden hebt als vrijgemaakt in 1845 door voorm. eigenaar de Lima heeft niets of weinig te maken met het boven door mij genoemde echtpaar. Als men weet dat vroeger op Curaçao de achternaam Mingel o.a. gespeld werd als Minguel, Mingueel, Mingeel, Michel, Michael enz dan kan met niet al te snel conclusies trekken. Hoewel men als onderzoeker blij is met ieder kruimeltje dat anderen toe kunnen voegen. 

Christel 

Christel Monsanto - 22 aug 2020 - 13:08


Beste Christel, 

Ik begrijp het niet wat u heeft getypt. 

Ik heb gekeken naar de namen die u heeft gegeven. Dat klopt dat er informatie zijn.  Maar ik zie de aansluiting niet.   

Bedankt.

Mvg sanny 

sanny van der schoot - 24 aug 2020 - 11:48







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu