stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Noord- en Zuid-Amerika » familie Zuidam n Amerika



Profiel afbeelding

ik ben op zoek naar familie leden in amerika

mijn vader heet eduard albertus zuidam ,geboren 28 maart 1962 ,hij heeft dacht ik nog 2 zussen die nog leven,en een broer,maar ik heb dus ook familie in amerika wonen die daar heen zijn ge-emigreerd en hebben daar een dochter gekregen die ongeveer de leeftijd van 25/27 jaar heeft,ik zou graag met hun in contact willen komen,kan iemand mij daarbij helpen?

Stefan Zuidam - 16 nov 2013 - 19:39

Omdat het niet uit uw vraag blijkt: hebt u al binnen de familie bij iedereen nagevraagd of men meer informatie heeft?

L. Loef - 17 nov 2013 - 08:45

E.L.Smit - 17 nov 2013 - 19:32

Ja, eerst via Ellis Island zoeken, verder is er nog:

http://www.peoplefinders.com/

en http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=gs&

Houdt er rekening mee, dat de namen ver-engelsd zijn.

Bij mij is bijv. Jacob geworden: Jake en Pieternella is Pieternelly. Jan wordt John enz.

Ik ben een stap teruggegaan bij " mijn " emigratie.

In de burgerlijke stand kun je misschien de geb. datum van die zussen terugvinden www.gahetna.nl

Dat voorkomt fouten maken.

De geboorteplaats staat er in de Ellis-Island records niet bij, daar staat alleen: Netherlands.

succes, Piet

Uitgeschreven lid - 22 nov 2013 - 18:05

Uitgeschreven lid - 23 nov 2013 - 11:12

ik heb hier en daar om info gevraagd,aangezien ik al ruim 5 jaar ruzie met mijn vader heb,en mijn ouders gescheiden zijn en mijn moeder ook niets van zijn familie kant afweet,en dat mijn vader ook niets loslaat,loop ik hier en daar een beetje vast!

Stefan Zuidam - 25 nov 2013 - 20:30

Heeft uw moeder nog het trouwboekje? Daarin staan, als het goed is, ook de namen van uw vader vermeld. Misschien dat u met die namen verder kunt komen, wellicht contact met grootouders kunt leggen. Mochten zij niet meer leven en langer dan twee jaar geleden overleden zijn, dan kunt u een kopie van de persoonslijst bij het CBG (http://www.cbg.nl/index.php/322/uittreksels+van+persoonskaarten+en+persoonslijsten?id=322) aanvragen. Daarom staan ook de namen van broer(s) en zus(sen) van uw vader. Misschien hebt u dan een aanknopingspunt.

L. Loef - 25 nov 2013 - 20:44

dat heb ik 2 jaar geleden al geprobeerd en me vader heeft na de scheiding het trouwboekje verbrand,maar ook via daar kom ik er niet verder mee,mijn vader werkt niet mee,via facebook kom ik alleen op de naam van zuidam of van zuiddam,dus dacht dit is het laatste via ik mischien iets kan vinden

Stefan Zuidam - 25 nov 2013 - 20:50

Weet u de namen van uw grootouders?

L. Loef - 25 nov 2013 - 21:09

zal ik het grappige vertellen? ik weet helemaal niets,zijn beide ouders gestorven en mij is nooit iets verteld wie er nog leeft van zijn familie,ik heb ooit skype contact gehad met zijn zwager en zijn zus of andersom en dat was ruim 5 jaar geleden,en die wonen juist in amerika,ik ben dan ook de namen vergeten,puur omdat ik niets van ze weet en dat vind ik nou zo jammere ervan,het was een telefoontje van ongeveer enkele minute en toen was de verbinding verbroken,ik heb onlangs mijn vader getracht toe te voegen via skype omdat hij voor mijn gevoel hij de enige aanknopings punt is tot me  familie daar,maar hij is te koppig om zijn trots en eer gevoel opzij te zetten,en met mij te praten waarom hij niet naar zijn kinderen omkijkt(mij en me jongere broertje) en ook hij weet t zelfde als mij,ik probeer dan ook om te praten met hem,maar het komt niet tot standpunt...dus vandaar deze oproep.

ik heb volgens hem dan ook een nichtje tussen de 25 en de 27 die daar woont,daar weet ik de naam niet van,dus ze moeten dus enkele jaren voor haar geboorte daar te zijn ge-emigreerd

Stefan Zuidam - 25 nov 2013 - 21:26

De personen leefden in Rotterdam?

Elisabeth - 26 nov 2013 - 07:47

Voor ik het zover weet wel

Stefan Zuidam - 26 nov 2013 - 07:49

Het zijn broer/zus van je vader. Of zijn ook broers/zussen van je opa naar America vertrokken?

Je moeder zalt och nog wel een naam van je opa weten of ongeveer de leeftijd.

Elisabeth - 26 nov 2013 - 08:04

Het is broer/zus van me vader die daar heen zijn gegaan...maar ik weet hun namen niet meer,ze spreken wel gewoon nederlands...ik denk zelf dat ze ergens tussen de 50 en 60 zijn..ook bestaan er familie leden in raamsdonkveer schiet mij net te binnen. ..maar tevergeefs weet ik over hun ook niets

Stefan Zuidam - 26 nov 2013 - 08:08

Informeer eens bij jou woon gemeente, welke mogelijkheden er voor je zijn.

Ook is het mogelijk daar je eigen persoonkaart in te zien en er een foto van te maken.

Evert Smit

E.L.Smit - 27 nov 2013 - 13:40

Stefan,

Je hebt te maken met de wet op de privacy, dus bepaalde gegevens zijn nog niet openbaar, dat kan soms 70 jaar duren, of langer. Ligt eraan wat je wilt weten.

Jij als directe familie kunt echter blijkbaar eerder inzage krijgen in bepaalde gegevens.

Vermoedelijk moet je je wel legitimeren.

Verder vraag ik me af of de tip over Ellis Island vanaf 1950 nog werkt, oen kwam denk ik emigratie per vliegtuig in opkomst.

Hoe dat dan zit met de Immigration weet ik niet. Wie wel?

Op Ellis Island (bij New York) kwamen de (grote) schepen met emigranten aan en werden daar op een lijst gezet. Vaak vertrokken die schepen uit Rotterdam, zeker begin 1900.

Vertrekplaats: bij wat nu Hotel New York is op de Kop van Zuid..

Mijn opa heeft op zo`n schip gewerkt, de Statendam.

Op een lijst uit 1914 staan zelfs Hongaarse namen.

Piet

Uitgeschreven lid - 27 nov 2013 - 17:15

het is zoiezo een emigratie na 1960 of 1970,meer weet ik er ook niet van,ben wel iets verder gekomen,via een andere familie lid,die me wist te vertellen dat ik familie heb in texas"main" en anchorage,alleen verder contact gegevens had die niet,toen vroeg die mij of ik bij zijn ouders langs kon gaan in raamsdonkveer en heb zelf adres gekregen,dus ben zoiezo een stapje verder gekomen

Stefan Zuidam - 29 nov 2013 - 00:15

Stefan

Je berichten gelezen,ondanks dat we een zeer uitgebreide stamboom hebben ,kom ik ook niet verder omdat privacy gegevens niet vermeld mogen worden ,resp na 1920. je melding met voornaam van je vader kom ik niet veel verder en staat niet in de stamboom  maar mogelijk wel met de naam van je moeder,die en van haar ouders Kun je mij melden via mijn profiel links onder Je melding Raamsdoksveer lijkt mij zinvol en ook die voornaam is dubbel en wel BC net zoals je vader EA Als ik jou was zou ik die eens bellen Nr te vinden via telef boek zoek bij Google. Als we de lijn bebben kun je beter zoeken in de USA en van mij kun je dan je eigen stamboom krijgen als je dat wenst uitgaande dat we de lijn via je grootouders en of je moeder vinden

Wacht je bericht af

Groet van Henk van Zuidam

Henk 2323 - 1 dec 2013 - 14:59

Ik zou graag mee willen doen om er achter te komen wie me familie is etc...zou graag met u in contact willen komen om het op de kaart te zette..ik zou graag een plek willen op de stamboom! Ik hoor t graag..!

Stefan Zuidam - 2 dec 2013 - 08:17

Stefan

Niets meer van je vernomen,resp of je nu een aanknopings punt hebt gevonden

Zoals gemeld kun je via mijn profiel ,links onder op mijn naam klikken en een bericht sturen.

Kan echter zonder gegevens van je ouders resp grootouders je geen stamboom uitdraai zenden

Laat in elk gevel iets van je horen

Gr Henk

Henk 2323 - 3 feb 2014 - 10:56







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu