stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Noord- en Zuid-Amerika » Broer overgrootmoeder Augustinus D. van Drielen op schip uit Peru (rond 1918)


Profiel afbeelding

Ik ben nog steeds naarstig op zoek naar de (volle) broer van mijn overgrootmoeder; Augustinus Dominicus van Drielen. Hij heeft zijn familie laten weten richting Australië te gaan, maar daar is hij niet te vinden. Aangezien hij op een Peruaans schip zat, kan hij misschien wel verder zijn gevaren (hij was zeeman). Hij reisde alleen, had geen vrouw bij zich. De vraag is, hoe zoek ik in Peru? Hij is geboren in 1884 in Vlissingen.

Nienke Oudbier-Wiarda

Heb je het bevolkingsregister en evt gezinskaarten van Vlissingen in gezien?

Heb je de naam van het schip, misschien dat daar nog iets mee te vinden is.

E.L.Smit

Ja, die heb ik allemaal ooit eens gezien; op zijn 13de naar Rotterdam, de stad van zijn stiefmoeder gestuurd, hij ging varen, hij keerde weer terug naar Vlissingen, vertrok rond 1914 richting Australië, overtuigd dat hij daar zat, heb ik die gegevens niet opgeschreven, zal het nog even op een rijtje zetten.

Drielen, van Augustinus Dominicus, m zn  geb 6-4-1884 Vlissingen O NH 'Machinist grote vaart (voorheen binnenvaart)' 19-11-1911 Vlissingen.... 24-7-1918 Ambtshalve (sedert 4 jaar vertr naar Australië, zie briefkaart) Dit staat op een Rotterdamse gezinskaart. Naam schip moet ik nog even zoeken.

Het schip heet de Stronsa en komt uit Mollendo in Peru. Het kan zijn dat hij als een gewone matroos meegevaren is, in Australië is hij dus niet, maar hij moet toch ergens aan wal zijn gegaan... Ooit. Daarom vraag ik me af, is hij met het schip terug naar het startpunt gegaan of heeft hij verder gevaren?

(zijn halfbroer Ary is trouwens ook machinist grote vaart) Die is trouwens in Singapore terechtgekomen, want daar zijn 2 van zijn 3 kinderen geboren.

Nienke Oudbier-Wiarda


Om onnodig zoekwerk te voorkomen: over Augustinus Dominicus van Drielen is al twee keer eerder een vraag gesteld. Zie hier en zie hier.

Johanna C.Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu