stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Noord- en Zuid-Amerika » Genealogie Holscher-Tonneson; U.S.A.

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Beste Forum,

In de afgelopen 6 jaar ben ik helaas niet verder gekomen met het gezin Ipe Klaas Holscher en zijn vrouw. (zie mijn vraag d.d. 30 oktober 2011), het gezin Holscher-Tonneson waren woonachtend in de U.S.A. en waarschijnlijk overleden in Florida. Hij zou overleden zijn in de maand september 1975. Zie verder mijn vraag van 30 oktober 2011 met de daarbij gegeven antwoorden; dit voor dubbel onderzoek. Gevraagd aanvullende gegevens van deze familie; zoals De voornaam van zijn vrouw, huwelijksdatum/plaats en evt. kinderen van dit gezin.

Alvast bedankt

Met vriendelijke groet

Gea

Gea Jurjens-Ruzius

In 1970 woonden ze in Tampa (Florida). Haar voornaam begint met een H.

Zie Delpher kranten.

niepoort

Ipe Klaas Holscher

X Aug1939-Aug1941

Hilda (Blanche?) Tonneson b 8 Mar 1897 Brooklyn, NY, d 09 Jun 1990 Brevard cty, FL (d of Herman Tonneson & Benedicta, both b Norway), Occupation:Teacher (1947)

Ozlady

Op 1 April 1940 (census datum) woonde Hilda nog ongehuwd in New York. Haar huwelijk moet dus tussen April 1940 en Augustus 1941 hebben plaatsgevonden.

Ozlady

Holscher is in 1956 in de USA aangekomen. Gezien dacht ik op wiewaswie

niepoort

Heb dat kennelijk fout gezien als hij al in 1941 getrouwd is. Tenzij hij rond 1956 terug in Nederland is geweest.

niepoort

@Niepoort

In augustus 1941 blijkt Hilda de naam Holscher te gebruiken. Je zou dus denken dat ze voor die tijd getrouwd moet zijn!!!

https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:24LX-GMT

Ozlady

Tbv van het overzicht lijkt dit handig link (laatste alinea, p.1) hoewel dit wellicht reeds bekend is. Dus ter aanvulling op bovenstaande, want Ipe Klaas Holscher lijkt toch niet steeds in de USA te zijn gebleven vanaf 1941: uit dit stukje blijkt dat in 1942 zijn schip is gezonken bij Sumatra en dat hij tot het einde van de oorlog krijgsgevangene was van de Japanse bezetter. In 1948 het NL kruis van verdienste toegekend als 2de machinist van het m.s. “Poelau Bras”, evenals de olieman J.W.Rombeek. (link, rechterkolom). Dit NL schip is wellicht gezonken op 7 maart 1942(*) in de Wijnkoopsbaai (Pelabuhan Ratu, meen ik) maar dat zou Java zijn, niet Sumatra. Zou er niet zoiets als een interneringskaart van hem zijn? Die kan ik zo niet vinden maar ik heb ook geen ervaring hiermee en ken de geschiedenis aldaar vrijwel niet.

(*)zoek op naam van dit schip op Delpher rond 1945
[bericht gecorrigeerd]
off-topic: kwam nog een foto tegen van de vader van Ipe Klaas Holscher (gemeentesecretaris van Appingedam) hier

Peter S

Mevr. Ozlady, hartelijk dank voor uw aanvullende gegevens betreffende het gezin Holscher-Tonneson.

Ook Peter S. en Niepoort hartelijk dank voor de gegevens.

Met vriendelijke groet

Gea

Gea Jurjens-Ruzius


Mocht iemand hier nog wat mee kunnen, in een ship manifest van 1952 (zie Ellis Island website) staat bij Ipe Holscher: High Falls NY.

Peter SPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!