stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Noord- en Zuid-Amerika » Afstammelingen van Leonardus Wilhelmus Donders geboren 22 april 1865 Stramproy in Chili


Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar afstammelingen van  Leonardus Wilhelmus Donders , die rond 1900 geemigreerd is  via Maastricht en Luik naar Chili, als wever, aangetrokken voor een fabriekin Temuco. Hij is uiteindelijk terecht gekomen in Valparaiso. Via een kleinzoon van hem met de oernederlandse naam Hans Donders uit die stad heb ik in 2004 gehoord dat er nog een  zeventig tal Donders (afstammelingen ?) in Chili wonen. Leonardus W. was getrouwd in Luik met Maria Gertrudis Bremers geboren in Maastricht in 1865. Hun tocht over de oceaan zou niet zo goed zijn verlopen. de kleinzoon heeft het over een schipbreuk. Leonardus W. behoort tot de  groep van de  Middenlimburgse Dondersfamilies, niet verwant met de Tilburgse Dondersgroepen.  Wie kan me helpen met aanknopingspunten bij  mijn zoektocht?

P.J.M. Donders

Naast Leonard Donders zie ik ook dat een Anna Elisabeth Donders geboren 1850 in Limburg is geëmigreerd volgens emigratie Nationaal Archief.

http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00254/view/NT00254_persoon/q/zoekterm/Donders/q/comments/1/page_size/50 

mvg-Ben

ps is de vermelde Leonard Donders geb 1864 Thorn wel dezelfde persoon als in de vraag bedoelt?

Ben Wegman

Laten we eens beginnen in Belgie

Er zijn dus drie jongens en een meisje geboren in Luik.

Wie is Hans? Zijn ouders etc. Er moet toch wel meer bekend zijn?

Frank Fransz

Hallo P.J.M., volgens mij is Maria Gertruidis Bremers geb. op 02-12-1866 te Maastricht en Leonardus Wilhelmus Donders inderdaad geb. op  22-04-1865 te Stramproy.

DHv. E.

Hallo P.J.M., nog dit kunnen traceren, en wel: het huwelijk van Leonardus en Maria op 20-08-1887 te Liège, o.t.w. Léonard Guillaume Donders en Marie Gertrude Bremers, akte nr. 699, Image nr. 289 (315) Hij was bij het huwelijk 22 jrn. oud en zij, bijna 21 jrn. oud.

DHv. E.

Voor de zoekers is het wel handig als zij jouw eigen site lezen toch?

Prachtig verhaal !

http://www.dondersthorn.msgserver.net/whats_new_1.html

Janny Bijsterveld

Leonardo Guillermo Donders is 1-3-1918 overleden.

Frank Fransz

Ik denk dat de Thornse leonardus donders niet dezelfde is.

P.J.M. Donders

Die Hans Donders isde kleinzoon van Leobianca.nardus Wilhelmus D. Het echtpaar Bremers had volgens deze Hans de volgende kinderen: Konstanz, Karl, Eugene, Teresa, Maria, Leonardo en Bianca. Hun familienaam is . op de Spaanse wijze Donders Bremers. Hans is de kleinzoon van Leonardo, dus de achterkleinzoon van de emigre Leonardus Wilhelmus.  Bianca  is als laatste gestorven in 2002. Mijn bron hans, meet wie ik geen contact meer kan krijgen beweert dat volgens hem geen van de andere zonen Donders-Bremers nakomelingen hebben. Alleen dus Leonardo.

P.J.M. Donders

Wie Hans is zie boven. Ik heb maar van een kind in Luik de geboorte/doop kunnen vinden. Wie zijn de andere Lukse kinderen dan en waar zijn die gevonden?

P.J.M. Donders

zie mijn link en ook gecheckt met de tienjarentafels van Luik in zoekakten.nl

Frank Fransz

Goed dat je verwijst naar mijn Web te vinden onder Donders Stramproy-Thorn. Dank voor compliment. 

P.J.M. Donders

Bedankt voor sterfdatum van Leonardo Guillielmo. Hoe heb  je die gevonden? Weet je wellicht ook de sterfdatum van M. Gertrudis Bremers?

P.J.M. Donders


volg mijn link, dan zie je het.

vraag twee: helaas

overigens woonde hij in 1885 al in Luik

Frank FranszPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu