stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Noord- en Zuid-Amerika » Hoe verging het Aaldert Willemse en Anna van Hoften uit Dreumel in Wisconsin (VS)?


Profiel afbeelding

Aaldert Willemse (1820) en Anna van Hoften (1826) beiden geboren in Dreumel (GLD), emigreerden in 1854 naar de VS. Hun enige twee kinderen, waren toen al als baby overleden. Zij kregen in 1858 in  Outogamie, Wisconsin een dochter Maria, vernoemd naar haar overleden zusje. (Waarschijnlijk is deze Maria Willemse getrouwd met James Anschutz.)

Vraag. Hoe is het Aaldert en Anna vergaan nadat ze uit Nederland zijn vertrokken (kinderen, overlijdensdatum, beroep, enz..)?

w.voss

Eerst even hun huwelijk, omdat het veel belangrijke gegevens heeft, die ik hier boven mis:

Bruidegom: Aaldert Willemse

Beroep: arbeider

Leeftijd: 30

Bruid: Anna Maria van Hoften

Leeftijd: 25

Vader van de bruidegom: Gradus Willemse

Moeder van de bruidegom: Johanna de Keijser

Vader van de bruid: Jan van Hoften, Beroep: arbeider

Moeder van de bruid: Maria van den Heuvel

Gebeurtenis: Huwelijk

Datum: 30-04-1851

Gebeurtenisplaats: Dreumel

 

Mijn vermoeden:

Volgens mij gaat Aaldert verder als Albert en Anna als Maria (haar tweede naam … jammer dat je dat niet even had vermeld want dan had ik het veel eerder in de gaten gehad)

Zie o.a. 1870 census: https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:MNS9-LKV .  Hier zie ik verscheidene variaties van de namen van de grootouders terug.

“Maria” sterft in 1901: https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:X2BT-PN9 . Ze is dan een weduwe. “Albert” zal tussen 1880 en 1900 zijn overleden.

 

En kijk eens wie hun dochter mee huwt!!!: https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:XRGL-GLZ   Hup hup hup

 

Sylvia

Ozlady

Albert is overleden op 24 feb 1889 in Freedom.

Je kunt het vinden in zijn probate: hier

Ozlady

Sylvia, Heel erg bedankt!! Natuurlijk voor het vinden van al die gegevens (ondanks alle verbasteringen van hun namen), maar ook voor de les om vooral  alle gegevens die ik al heb gevonden te vermelden (mijn excuses voor het niet doen).

De ouders en schoonouders van Mary woonden in Nederland in dezelfde straat!

w.voss

Het is altijd goed om zoveel mogelijk gegevens te vermelden in elke vraag .... maar, vanwege naams verbasteringen en vaak afwijkende gegevens kan soms het onbenulligste dingetje nou net de oplossing opleveren bij onderzoek in het buitenland.  Ik heb dat al zo vaak meegemaakt en daarom herhaal ik mezelf steeds maar weer :-)

Ik had je andere vraag al gezien betr de familie Hokx/Hoks/Hocks, dus vond ik het heel interessant toen ik zag hoe deze 2 familes tezamen kwamen in dit 1886 huwelijk. NB Dit was het tweede huwelijk voor dochter Mary ... je kunt deze informatie vinden in de probate papieren (vooral images 1514 en 1515)

Ozlady

 Wat een interessante informatie! Komt allemaal in de 'geschiedschrijving' van het geboorte dorp van hun voorouders. Nogmaals dank.

w.voss

Toevallig had ik nog een Louis en William Voss tussen de probates voor Outagamie gezien. Misschien familie?

Ozlady


Nee ik heb geen familie in Wisconsin. Maar ik ben op zoek naar mensen die vanuit mijn geboortedorp Dreumel naar Wisconsin emigreerden.

Zoals in veel emigratiegevallen volgden familieleden en bekenden de 'kwatiermakers'.

De eerste dorpsgenoten (Willemse, Hoks, Sas en Romanesko) waren waarschijnlijk die kant opgegaan door de werving van pater Theo van den Broek .

w.vossPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu