stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Noord- en Zuid-Amerika » Siebe Postma immigration to Canada 1949 met zijn vrouw Metje Boonstra [opgelost]


Profiel afbeelding

Siebe Postma uit Garyp samen met zijn vrouw Metje Boonstra en 2 zonen emigreerde in 1949 naar canada via New Port News/Hoboken , New Jersey , USA. waar zij aankwamen en met de trein naar Hamilton , Ontario, Canada .Een van zijn kinderen zou graag weten over die tijd en met welk schip zij daar [USA]zijn aangekomen alles is welkom over die tijd ,Wie kan mij helpen 

Hilda Schaap

Kunt u iets meer informatie geven, zoals bijvoorbeeld de geboortedata van Siebe Postma en Metje Boonstra? (als dat volgens de AVG-regels mag)
Waar zijn zij geboren?

L. Loef

L. Loef

Ja dit zijn de graven ,deze heb ik al het gaat mij om de passagierlijst en de naam van het schip waarmee zij de oversteek hebben gemaakt ,Hij is geboren in 28-7-1915 en zij 5-7-1917

Hilda Schaap

L. Loef

de database "All Virginia, Passenger and Crew Lists, 1904-1963" zit achter de betaalmuur by Ancestry.com:

Peter B

klopt deze had ik ook gevonden maar dan moet ik inderdaad betalen c.q. een abonnement nemen .Terwijl ik alleen de naam van het schip wil weten waar ze mee gegaan zijn .

Hilda Schaap

Om een of andere reden kon ik eenmalig de aankomstdatum van het schip zien hoewel ik geen betalend lid ben : 9 april 1949.

Peter S

Ze worden inderdaad in de lokale krant genoemd, de Daily Press van 10 april 1949, maar ook hier is het betalen : link.

Peter S

Het schip is de SS Kota Agoeng (afbeelding schip hier en veel meer hier). Met wat knutselwerk:

Peter S

Scheepsjournalen van de Kota Agoeng incl. genoemde periode zijn in de archieven van de Koninklijke Rotterdamse Lloyd N.V., in te zien in het Rotterdams Archief (link).

Peter S


IEDEREEN HEEL HARTELIJK BEDANKT VOOR ALLE INFORMATIE DIT IS PRECIES WATIKZOCHT 

Hilda SchaapPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu