stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Noord- en Zuid-Amerika » Emigratie naar US rond 1956 - waar vind ik informatie?


Profiel afbeelding

Ik ben ook zoek naar gegevens over een broer van mijn overgrootvader, die rond 1956 naar de VS (Paterson, NJ) is geëmigreerd. Hij is geboren rond 1934.  De kans dat hij nog leeft is aanwezig, hoewel onwaarschijnlijk. Zijn laats gekende woonplaats in NL was Amsterdam. Hoe is het hem vergaan? Heeft hij nakomelingen?

Ik ben op zoek naar tips hoe ik deze zoektocht aan kan gaan. In Nederland heb ik geen toegang tot archieven, omdat deze nog te recent zijn. Om die reden heb ik (nog) geen persoonlijke gegevens gedeeld in dit bericht. Ik vermoed echter dat dit in Amerika geen probleem vormt en er wel al archieven beschikbaar zijn. Maar waar moet ik zoeken?

Alvast bedankt.

Arnaud - 24 mei 2020 — 22:55

je zou het hier bij naturalizations van Passaic County clerk's office kunnen proberen (NB men gebruitk zowel Holland als Netherlands)

Peter B - 25 mei 2020 — 00:05 (laatst bijgewerkt 25 mei 2020 — 00:05 door auteur)


Bedankt voor dit advies. Ik ben inmiddels in contact met een vriendelijke dame daar, die op zoek zal gaan naar een eventuele naturalization. De kosten hiervoor bedragen $8. Ik ben benieuwd.

Arnaud - 26 mei 2020 — 09:54Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu