stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Noord- en Zuid-Amerika » Op zoek naar het Argentijnse en Braziliaanse leven van Johannes Koeleman, geboren 1880 in AmsterdamProfiel afbeelding
De oom van mijn oma, Johannes Koeleman, geboren 1880 in Amsterdam als zoon van Jacobus Koeleman en Sara Elisabeth Kniese, is eind 1922 met zijn vrouw Jantina Elsina Borger naar Buenos Aires geëmigreerd volgens zijn kaart in het stadsarchief Den Haag. Wij wisten niets van zijn leven in Argentinië en dachten dat hij naar Brazilië was geëmigreerd. Zijn vrouw is daar namelijk in 1943 in Belo Horizonte overleden. Hij is na de oorlog terug naar Amsterdam gekomen en ook in Amsterdam overleden. Wij weten niets over zijn tijd in in Argentinië en Brazilië: niet wann hoe hij is vertrokken, niets over wanneer hij van het ene naar het andere land is gegaan, wat hij in de twee landen heeft gedaan, waar hij allemaal heeft gewoond, of hij ondanks zijn al wat oudere leeftijd daar nog kinderen heeft gekregen? Er gaat ook een verhaal in de familie dat hij al in de jaren 10, voor 1916, een keer in Brazilië (of Argentinië) zou zijn geweest (met of zonder een vrouw, dat weten we niet), maar later terug kwam naar Nederland, in Den Haag ging wonen en een tweede keer zou zijn vertrokken, nu met een (tweede?) echtgenote? Alle info over zijn BRAZILIAANSE en ARGENTIJNSE tijd is welkom!

Kiki26 - 24 jan 2021 - 09:52 (laatst bijgewerkt 24 jan 2021 — 14:03 door auteur)


NVT

Rob van der Weijde - 7 feb 2021 - 13:27 (laatst bijgewerkt 7 feb 2021 — 13:41 door auteur)Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu