stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » Willem Schotting, overleden Rotterdam 1780, meer gegevens over deze persoon

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Overledene Willem Schotting   Plaats Rotterdam Datum overlijden 08-05-1780    Opmerkingen Oud 30 jaar, geboren van Rotinus in Schotlant.   Bron DTB Rotterdam Overlijden stedelijk gasthuis 93-136-464

Ik zoek meer gegevens over Willem Schotting die volgens bovenstaande gegevens geboren moet zijn in Schotland in 1750. Wie waren zijn ouders? De geboorteplaats is voor mij een raadsel, er is geen plaats in Schotland met die naam, het dichts in de buurt qua naam is Rothes in de Highlands, ik heb daar gezocht, niets gevonden. Ook in het Stadsarchief Rotterdam gezocht met bovenstaande gegevens, resultaat 0.

Bij voorbaat dank voor de alle hulp/informatie.

Met vriendelijke groet,

Frank Schotting

Frank Schotting

Misschien even een link plaatsen naar de originele inschrijving (te vinden via zoekakten) om eventuele leesfouten uit te sluiten. 

Er bestaat wel een plaats Rotinus, maar die ligt in Italie. Dat schiet dus niet op.

niepoort

Die bron (het is geen reguliere DTB) zal niet online staan Liesbeth

Annemarie57

Rotinus Darwis

Pasar Bendungan Hilir Blok A L01 AKS No. 95

Jalan Bendungan Hilir Raya

Kota Jakarta Pusat, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 10210

Indonesië

Renee

Rothesay, Schotland, Verenigd Koninkrijk zie Google Maps

Renee

Hoi Frank, wat een zoeken naar een speld in een hooiberg. Zeker als Willem inderdaad uit Schotland kwam. Daar spreken ze (plaats)namen totaal anders uit dan ze geschreven worden. En als die namen dan weer fonetisch de Nederlandse boeken in gaan, dan is het echt spitten

Ik probeer je een stukje op weg te helpen. 

Allereerst is er in Schotland geen plaats die Rotinus heet. Bovenstaande in acht nemen, zou de plaats misschien Rothiemurchus kunnen zijn. Dat is en was! een landgoed in Schotland. Wellicht zou Willem daar vandaan kunnen komen.

Verder is Willem geen Schotse voornaam. Ik denk dat hij daar eerder William zou heten. En als je dan nagaat dat namen in de 17e en 18e eeuw verbasterd werden. Wellicht dat dan de naam Schotting een verschrijving van Scotting zou kunnen zijn.

Ik heb even gekeken op familysearch.org ( in mijn leken-ogen niet echt betrouwbaar als je je gegevens wilt onderbouwen, maar wel erg handig als je een opzetje moet hebben om verder te spitten). Daar zijn een aantal William Scotting te vinden.

Zie https://familysearch.org/search/record/results?count=20&query=%2Bgivenname%3AWilliam~%20%2Bsurname%3ASchotting~%20%2Bbirth_year%3A1700-1750~

Sterkte met zoeken. 

Bernadette

Bedet

Beste Niepoort,

Ik heb een afbeelding(jpg) van de "overlijdensakte", die heb ik moeten kopen, ik krijg het echter niet voor elkaar om die in te voegen bij dit bericht. 

Frank Schotting

vervallen

Jan_K.

Nog wat andere manieren om  er tegen aan te kijken:

1 - Mogelijk is dat Schotting indertijd een bijnaam was omdat hij van Schotland afkomstig was. In dat geval kun je blijven zoeken.

2 - "geboren van Rotinus in Schotlant" ... in mijn oren klinkt het meer alsof zijn vader Rotinus heette ("born of Rotinus"?)

 

Sylvia

Ozlady

Optie 1 van Syvia zou ik zeker niet uitsluiten en als dat zo is dan wordt het erg lastig.....

Annemarie57

Ik vind een plaats : Routine Row, Kilrenny, Anstruther KY

Renee

vervallen

Jan_K.


vervallen

Jan_K.Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!