stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » Denemarken: Huwelijk Arie Christiaan Niepoort en Kirsten Wied ca. 1918

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

De Nederlander Aria Christiaan Niepoort is ca. 1918 getrouwd met de Deense Kirsten Wied. Ik vermoed in Aarhus, maar heb daaromtrent geen zekerheid. Verder weet ik niet waar Kirsten is geboren (vermoedelijk Aarhus), waar zij en haar man zijn overleden en waar de kinderen zijn geboren. Ik weet dat Arie en Kirsten behalve in Aarhus ook in Odense gewoond hebben, maar welk van de twee hun laatste woonplaats was, kan ik me niet herinneren. Het voorgeslacht etc. van Arie is bekend.  De exacte overlijdensdata van Arie en Kirsten ontbreken ook, ik heb alleen jaartl en maand. 

Dit is wat ik heb:

ARIE CHRISTIAAN NIEPOORT, Rotterdam 23-10-1884 /  ……..(DK) …..8-1979), architect, zoon van  Jan Gerrit Niepoort en Maria Petronella Dyxhoorn

X …………..

KIRSTEN WIED, ….. 3-6-1893 / …… (DK) ….7-1973,

dochter van John Valdemar Wied (Holmegaard (DK) 14-2-1855 / Hellerup (DK) 27-3-1944, fabrikant, zoon van Carl August Wied en Catharine (Trine) Karoline Boesen) en  Amalie Winge (Aarhus (DK) 11-6-1864 / Aarhus (DK) 11-2-1952, dochter van Jorgen Winge en Caroline Frederikke Pauline Lewerkhusen) (huwelijk Aarhus 4-5-1888)

  • Jan Arie, Aarhus (DK) 3-8-1919 / Varlose 11-7-2010 (zie VII.5)
  • Paul Erik, Aarhus (DK) 28-10-1922 / ……. (zie VII.6)
  • Erik, Aarhus (DK) 6-9-1933 / …. (DK) ….. (zie VII.7)

Kortom: ik zoek invulling van de ........

niepoort

Volgens het CBG/ fam. adv. is het mogelijk dat zij op 22-06-1918 te Aarhus zijn getr. info verkort gevonden met WieWasWie, helaas kon ik de adv. bij het CBG niet openen, want net een nieuwe PC, met de oude gegevens, maar het lukt mij nog steeds niet. Er stond wel een vermelding bij: Gebeurtenis- Huwelijk.

Succes verder

DHv. E.

Bedankt, ik had niet aan Wiewaswie gedacht. Dat bracht me op het idee ook eens op Delpher te kijken, maar daar geen treffers gevonden. De andere advertentie, uit 1917, zal hun verloving betreffen.

niepoort

Hartelijk dank. Alvast een van mijn vragen beantwoord. De rest zal moeilijker worden. Heb geen idee hoe ik in Denemarken zoeken moet en beheers ook de taal niet.

niepoort

Hartelijk dank. Alvast een van mijn vragen beantwoord. De rest zal moeilijker worden. Heb geen idee hoe ik in Denemarken zoeken moet en beheers ook de taal niet.

niepoort

Niet wat je vraagt

 

Carl August Wied

mentioned in the record of Carl August Wied and Cathrine Caroline Boesen

Name Carl August Wied Birth Date 16 Aug 1822 Spouse's Name Cathrine Caroline Boesen Spouse's Birth Date 18 Jul 1831 Event Date 15 Apr 1853 Event Place Nysted, Maribo, Denmark

 

John Waldemar Wied

mentioned in the record of John Waldemar Wied and Amalie Winge

Name John Waldemar Wied Spouse's Name Amalie Winge Event Date 04 May 1888 Event Place Århus, Århus, Denmark

 

John Wied

mentioned in the record of Mrs. Mary Wied

Name John Wied Gender Male    

Other information in the record of Mrs. Mary Wied

from Wisconsin, Death Records

Name Mrs. Mary Wied Event Type Death Event Date 1896 Event Place Deer Creek, Outagamie, Wisconsin Gender Female Age 88 Marital Status Married Race White Occupation Ex Housekeeper Birth Date 06 Mar 1808 Birth Year (Estimated) 1808 Birthplace Denmark Burial Place Deer Creek, Outagamie, Wisconsin Cemetery Scond. Cem. Spouse's Name John Wied

Elisabeth

Dank Elisabeth, maar dat zijn gegevens die ik niet nodig heb. Het gaat mij echt alleen maar om hetgeen in mijn stukje stamboom ontbreekt, nl. de plekken waar nu puntjes staan. Kirsten Wied is maar "aangetrouwde familie", die verder niet mijn belangstelling heeft.

niepoort

Inmiddels elders in mijn papieren gevonden dat de beide oudste zonen in Aarhus geboren zijn. En zojuist gevonden dan ook Erik in Aarhus geboren is. Van Erik weet ik dat hij een jaar of 8 of langer geleden is overleden. Paul was enkele jaren geleden nog in leven, ik heb toen nog contact met hem gehad. Op internet is ook geen overlijden van hem te vinden. Hij woont in Zweden (en heeft/had ook een huis in  Frankrijk).

niepoort

LDødsannonce - Jan Arie Niepoort - VærløseLink       sorry is de zoon.

 

Foto van Erik Paul

Elisabeth

helaas nog geen direct antwoord op de gestelde vraag,
maar ik wil je dit niet onthouden:

n.a.v. je vraag heb ik gekeken op www.danishfamilysearch.com

voor Niepoort vind je daar politieregisterinforrmatie (ook de documenten)

NB op de zoekpagina even een vinkje zetten bij Police Registration Archive

 

Aanvulling: rechtstreeks naar de politie records 
Over dit register: "Do you have relatives who have lived in Copenhagen between 1890 and 1923? Then you have good opportunities to find them in the politiets registerblade. At the time the registerblade worked as today's National Register."

 

Grtn

Jan_K.

Hartelijk dank Elisabeth. Weet jij of er ook andere links naar Deense familieberichten in kranten bestaan? Ik denk dat van mijn andere Deense familieleden ook wel krantenadvertenties verschenen zullen zijn. Zeker van Erik Niepoort, die een hoge functie bij de Deense Bank had en die kort voor of na zijn pensionering is overleden.

niepoort

Interessant Jan! Piet = Pieter, een broer van Arie Christiaan. Ook Pieter is in Denemarken beland en is daar blijven wonen. Wat Coba, een gemeenschappelijke zus, er verder mee te maken heeft zou ik niet weten, want zij is zover ik weet in Nederland blijven wonen. Ik weet niet wat het woord Aegtefaelle voor haar naam betekent.

niepoort

aegtefalle = echtgenoot (met dank aan Google Translate)

frameldt = afgemeld

 

PS mijn eerdere bericht aangepast en aangevuld

grtn

Jan_K.

Nee ik weet verder ook de weg niet met kranten heb wel deze link

En deze maar moet je ookweer lid zijn 

Elisabeth


Ik snap het niet: Coba wordt dus als echtgenote aangeduid, maar in werkelijkheid was zij zijn zus. De geboortedatum klopt. 

Ik zie nu dat in het politieregister nog meer personen worden genoemd. Margaretha uit 1882 is ook een zus van Pieter, Arie en Jacoba. Maar een Greta uit 1883 is mij onbekend. Ik neem aan dat zij dezelfde persoon is als Margaretha en dat de geboortedatum fout geregistreerd is. Vreemd dat zus Anna in het rijtje ontbreekt, want zij heeft, in tegenstelling tot Martina, Jacoba en Margaretha, wel (langdurig) in Denemarken gewoond.  Martina Johanna is eveneens een zus. Het is mogelijk dat deze meisjes kortstondig in Denemarken hebben gewoond bij hun broer Pieter nadat de ouders in Rotterdam waren overleden (1891 en 1893). Wat er met de, deels nog heel jonge, kinderen na 1893 in Rotterdam gebeurde, weet ik niet. Vermoedelijk een tijd weeshuis. Hoe kan ik daar eigenlijk achterkomen?

niepoortPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!