stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Europa » Jacob Rodou/Rodoe/Rodding "uit Beemerland(t)

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Wat ook niet uit te sluiten is, is dat hij niet verwant is aan de al eerder in Zeeland wonende Roedoe's. Maar dat zijn naam er op leek en werd verbasterd naar een aldaar bekende naam. (Maar dit is uiteraard speculatie).

 

PS: de naam Roedoe komt ook voor in mijn kwartierstaat; vandaar mijn belangstelling voor dit topic.

NC Nelisse


 Beste mede-genealogen,

Helaas heb ik nog geen nadere informatie over de naam Rodoe (etc.) in Tsjechië. Wel heb ik inmiddels een nadere variant van de naam hier, in Zierikzee, ontdekt. Op 26-11-1834 te Zierikzee is het huwelijk geregistreerd van Cornelis van der Walle, met Johanna Catharina Elisabeth Redouw (ged. 4 september 1809 te Zierikzee). Zij is overleden te Rotterdam op 2-4-1901 (dus 91 jaar). Als ouders staan vermeld Jacob Redouw en Johanna Snootdijk. Circa 1811 is nog een dochter Elisabeth geboren. Merkwaardig genoeg is Johanna C.E Redouw dus de enige uit het gezin die drie voornamen had, want alle andere kinderen hadden slechts één voornaam.
Verder is mij nog opgevallen dat er in Zierikzee tenminste nog één burger uit Hongarije woonde: zijn naam was Thomas Handwerker, metselaar van beroep en geboren te Werschiets?? Hij is er in 1807 gehuwd en overleden in 1828.
Tot zover mijn laatste update, met dus nog een variant.....Redouw. 

Jean vd Wielen
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!