stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » Burgelijke stand Praag familie Nowak 1865

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

De ouders van mijn overgrootvader Johann Nowak (geboren op 4 april 1865 in Praag) heetten Johann Nowak en Maria Nippras en woonden hoogstwaarschijnlijk in Praag. Vermoedelijk waren ze katholiek.

Volgens mij oma waren de ouders en de grootouders van Johann Nowak, geboren op 4 april 1865, net als haar vader Johann Nowak, muzikaal. 

Mijn vraag: waar kan ik het beste zoeken voor de informatie?

Ik beheers de Tsjechische taal niet.

E. Venema

De fotograaf Petrus Johannes Wilhelmus Slegtenhorst overleed op 4 september 1950. Graag wil ik een foto plaatsen op Wikipedia, maar daar is toestemming van de familie van de fotograaf voor nodig. In 1921 is de toestemming niet meer nodig.

Mijn vraag: weet iemand wie de erfgenamen zijn?

E. Venema

Johann Nowak, geboren op 4 april 1965,

welk jaar moet het zijn??  1865    1765

 

Mvg

Elisabeth

Me lijkt 1865, zie de gezinskaart Amsterdam LINK  [aanvulling - blijkens deze was hij inderdaad RK]

Peter S

Maar is dat niet dezelfde wiens huwelijk te Londen (13.9.1888) geregistreerd werd te Haarlem op 12.10.1888, met Johanna Maria Elisabeth Brakenhof (slecht leesbaar, die gezinskaart)? Die Nowak zou een zoon zijn van een Frans Nowak (beroep koetsier), niet van (ook) Johann zoals gesteld in de vraag. LINK

(bericht wat aangepast, vetgedrukt)

Peter S

Verwijderd werd rommel

Elisabeth

Sorry Elisabeth, ik kan je even niet volgen; de geboorte in 1887 is van een zoon van de in Praag geboren Johann, niet die Johann zelf. Maar wellicht lees ik je bericht foutief?

De huwelijkse bijlagen van 1888 zijn hier image 598. Deze bevatten ook een afschrift van de huwelijksakte te Londen (certificate of marriage). De vader van de in 1865 te Praag geboren Johann zou dus Franz Nowak heten, en "coachman" zijn geweest. 

Peter S

Dag Peter had het doorgestreept bij zijn geboorte akte staat vader Johan, ik las het verkeerd en dacht vader Frans. Daarom doorgestreept zal het duidelijker opschrijven

 

Groet.

Elisabeth

Peter en Elisabeth, 

Het moest inderdaad 1865 zijn, wat jullie al gezien hadden. De gegevens van het huwelijk kloppen. De oudste zoon van Johann Nowak en zijn vrouw heette Johan. 

Zijn vader Frans was dus koetsier. dan is mijn vraag beantwoord. Mijn oma vertelde in een interview, dat het van haar grootvader en overgrootvader bekend was, dat ze muzikaal waren, vandaar mijn vraag.

Hartelijk bedankt voor de informatie!

E. Venema

Ik heb even het jaartal aangepast in je bericht en zoals je hebt gezien ook de titel.

Gr.

Moderator

Everardus Rollema


Hartelijk bedankt!

E. VenemaPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!