stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » Zoeken in Zwitserland, mogelijk vanuit Nederland? opgelost



Profiel afbeelding

Beste lezer,

Ik heb inmiddels enige genealogische ervaring (met de nadruk op enige ;) ), maar ik heb helaas nog geen ervaring met het zoeken in Zwitserland. Mijn vraag is dan ook: is het zoeken in Zwitserland mogelijk vanuit Nederland (lees: vanuit de luie stoel thuis: Ik denk bijvoorbeeld aan Belgische akten die via zoekakten.nl in te zien zijn) of geldt voor Zwitserland dat ik alleen fysiek in Zwitserland kan zoeken?

Ik ben benieuwd of er mensen tips hebben. Nog belangrijk om te weten: ik ben geïnteresseerd in de jaren vóór 1748. Ik weet niet tot hoever de boeken in Zwitserland teruggaan, maar ik wil zo ver als mogelijk terug zoeken.

Met vriendelijke groet,

C. - 8 nov 2017 - 20:55

JP Ouweltjes - 8 nov 2017 - 21:09

JP Ouweltjes - 9 nov 2017 - 10:23

Aan te raden forum :  Geneal-Forum  - Schweiz - Suisse - Switzerland
Zeer behulpzame leden.

Willem Hak - 11 nov 2017 - 21:13

Nog eentje: http://www.genealogie-zentral.ch [Zentralschweizerischen Gesellschaft für Familienforschung (ZGF)]

Ook zijn staatsarchieven te vinden per Kanton. (voorbeeld: Kanton Zürich https://staatsarchiv.zh.ch/internet/justiz_inneres/sta/de/home.html)

Het Kanton Schaffhausen, in dit geval met kerkboeken (Kirchenbücher NEU):  http://www.sh.ch/Kirchenbuecher-NEU.4916.0.html 

Klik in die pagina op Online-Archivdatenbank 

In het linker gedeelte van de pagina ziet u een blauw kruis. Klik daarop en krijg een overzicht van alle opgenomen onderdelen. Een hiervan is Kirchenbücher. Met een klik hierop krijgt u een lijst met kerkboeken per kerkelijke gemeente. De oudste gegevens zijn anno 1425!

Andere kantons heb ik niet onderzocht.

Opdat u veel bruikbaars mag vinden.

P.J. de Bree - 16 nov 2017 - 16:46

Ik vond er nog eentje: Archivesonline.org, een Zwitsers archiefportaal, met een overzicht van alle deelnemende archieven op:

http://www.archivportal.ch/Home/ParticipatingArchives

P.J. de Bree - 16 nov 2017 - 17:44


Beste J.P. Ouweltjes, Willem Hak en P.J. de Bree,

Excuses voor mijn late reactie, door omstandigheden heb ik een tijdje niet kunnen reageren. Ik wil bij deze alsnog mijn dank uitspreken voor de geboden mogelijkheden om te zoeken in Zwitserland. Ik hoop binnenkort uw tips uit te kunnen proberen.

Nogmaals hartelijk dank voor de genoemde mogelijkheden! 

C. - 8 jan 2018 - 10:07







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu