stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » Carolina Dufifier of Catherina Duvellier

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Het probleem zit inderdaad in de naam.  Het zou heel goed mogelijk zijn dat de naam Dufifier verkeerd gespeld is door ambtenaar of persoon die aangifte deed. Het vreemde is de naam Catherina Duvellier, was dat ook een misspelling.  En waarom heeft zij haar eigen kinderen erkend in een akte in latere jaren.  Was dat gewoon voor ongehuwde moeders?  

Nicky Sudmeyer

Heb net contact gehad met George Dufifie, die van zijn oom informatie m.b.t. de familie naam heeft gekregen.  Blijkt dat Carolina Dufifier inderdaad in Alkmaar in 1835 geboren is.  Haar vader kwam uit Brugge kwam en de naam inderdaad gespeld als Duvivier gespeld werd.  Ook heb ik een naam ontvangen m.b.t. de vader van Carolina haar 4 kinderen.

Iedereen hartelijke dank voor jullie hulp zo als zij dat hier zeggen "Much Appreciated".

 

Met vriendelijke groet, Nicky Sudmeyer

Nicky Sudmeyer


Carolina Dufifier is geboren op 2-dec.-1835 in Alkmaar. Overleden op 17 jan. 1890 in Utrecht. Zij had 4 kinderen van zgn. onbekende vader. Echter heeft zij alle 4 kinderen erkent als zijnde haar kinderen. Waarvan 2 zeker de vader Johannes Dussenbroek is. Is ook als zodanig erkent door hem.Deze zijn Anna Wilhelmina Dufifier, Johannis Dufifie, Maria Dufofier en Wilhelmina Cornelia Dufofier.Wat opvalt is dat de mannelijke kinderen Dufifie heten en de vrouwelijk Dufifier of Dufofier. Haar vader was Jean Baptiste Duvivier geb. 5 mrt.1792 te Gent overleden in 1862, Hij was getrouwd met Helena Christina Duvivier geboren Bakker geboren in 1804 te Zevenaar en overleden op 22-aug.1836 te Everdingen. Voor zover mijn kennis.

Groet George Dufifie

George DufifiePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!