stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » registers Lissabon

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Heeft iemand enig idee hoe (en of) je kunt zoeken in geboorteregisters van Lissabon?

Ik ben op zoek naar een voorouder die geboren is rond 1845 in Lissabon.

Nancy

Dan zou ik eerst nagaan website familysearch.org
Wel eerst inloggen, men kan zoeken per land, indexen invullen bij voornaam en achternaam, plaats typen waar gewenst, geboren, of wat anders, zo verder, exact zoeken dan wel het beste. Of bijvoorbeeld, myheritage website wordt veel reclame voor gemaakt. Veel succes.

M.C. Deden-Kazenbroot

Blijkbaar gaat het om de doop van Johann Gaie, die in Rotterdam trouwt op 3-7-1878 op 33-jarige leeftijd, en afkomstig is uit Lissabon, zoon van Manuel Gaie en Maria Reise. Er zit waarschijnlijk een extract van zijn doopinschrijving in de huwelijksbijlagen.
Familysearch heeft er op dit moment geen zin in, maar misschien wil een ander forumlid dit op een ander moment wel oppikken.

Met dank aan https://www.stamboomforum.nl/profiel/70214#wz

Jan Clavaux

Johann Gaie is in Lissabon geboren op 25.1.1845 - zie de huwelijksbijlagen (Rotterdam - 3.7.1878 - vanaf image 1854).

G.Karssenberg

Inderdaad heb ik nu ook gezien, in bevolkingsregister, getypt voornaam Johann, familienaam Gaie, geb. 25 januari 1845, Lissabon, Portugal, (kerkgenootschap R.C.), huw. 3 juli 1878 (zonder plaatsnaam dan is het in de gemeente van dat bevolkingsregister, in dit geval, Rotterdam).

M.C. Deden-Kazenbroot

Bedankt voor de reacties. Ik wist inderdaad al wat zijn geboortedatum was. Maar in de huwelijksbijlagen staat dat hij uit Lissabon komt en verder geen bewijs van zijn geboorte kan afgeven en dat zijn ouders beiden al gestorven zijn. Hij was zeevaarder. Ik ben daarom op zoek naar gegevens uit Lissabon die bewijzen dat hij daar geboren is en wat de exacte naam van zijn ouders is. Gaie is nl. geen Portugese naam. Gaia wel. Maar aangezien er heel veel RK kerken zijn in Lissabon is het zoeken naar een speld in een hooiberg als je daar de registers wilt bekijken. Hopelijk heeft Portugal ook zoiets als WieisWie of iets dergelijks. Daar ben ik dus naar op zoek.

Nancy

Op de site Cyndi's List is veel te vinden, zie verder, https://www.cyndislist.com

Algemeen index, etc. betreft Portugal, https://www.cyndislist.com/portugal/

Betreft Portugal, pagina 1 van 2, https://www.cyndislist.com/portugal/libraries/

Betreft Portugal, pagina 2 van 2, https://www.cyndislist.com/portugal/libraries/?page=2

Marianne Christina


Dank je wel! Die kende ik nog niet. Ik ga kijken!!
 

NancyPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!