stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » registers Lissabon



Profiel afbeelding

Heeft iemand enig idee hoe (en of) je kunt zoeken in geboorteregisters van Lissabon?

Ik ben op zoek naar een voorouder die geboren is rond 1845 in Lissabon.

Nancy Rijneveld - 19 jan 2018 - 21:57

Dan zou ik eerst nagaan website familysearch.org
Wel eerst inloggen, men kan zoeken per land, indexen invullen bij voornaam en achternaam, plaats typen waar gewenst, geboren, of wat anders, zo verder, exact zoeken dan wel het beste. Of bijvoorbeeld, myheritage website wordt veel reclame voor gemaakt. Veel succes.

M.C. Deden-Kazenbroot - 19 jan 2018 - 22:24

Blijkbaar gaat het om de doop van Johann Gaie, die in Rotterdam trouwt op 3-7-1878 op 33-jarige leeftijd, en afkomstig is uit Lissabon, zoon van Manuel Gaie en Maria Reise. Er zit waarschijnlijk een extract van zijn doopinschrijving in de huwelijksbijlagen.
Familysearch heeft er op dit moment geen zin in, maar misschien wil een ander forumlid dit op een ander moment wel oppikken.

Met dank aan https://www.stamboomforum.nl/profiel/70214#wz

Jan Clavaux - 19 jan 2018 - 22:39

Johann Gaie is in Lissabon geboren op 25.1.1845 - zie de huwelijksbijlagen (Rotterdam - 3.7.1878 - vanaf image 1854).

G.Karssenberg - 19 jan 2018 - 22:52

Inderdaad heb ik nu ook gezien, in bevolkingsregister, getypt voornaam Johann, familienaam Gaie, geb. 25 januari 1845, Lissabon, Portugal, (kerkgenootschap R.C.), huw. 3 juli 1878 (zonder plaatsnaam dan is het in de gemeente van dat bevolkingsregister, in dit geval, Rotterdam).

M.C. Deden-Kazenbroot - 19 jan 2018 - 23:02

Bedankt voor de reacties. Ik wist inderdaad al wat zijn geboortedatum was. Maar in de huwelijksbijlagen staat dat hij uit Lissabon komt en verder geen bewijs van zijn geboorte kan afgeven en dat zijn ouders beiden al gestorven zijn. Hij was zeevaarder. Ik ben daarom op zoek naar gegevens uit Lissabon die bewijzen dat hij daar geboren is en wat de exacte naam van zijn ouders is. Gaie is nl. geen Portugese naam. Gaia wel. Maar aangezien er heel veel RK kerken zijn in Lissabon is het zoeken naar een speld in een hooiberg als je daar de registers wilt bekijken. Hopelijk heeft Portugal ook zoiets als WieisWie of iets dergelijks. Daar ben ik dus naar op zoek.

Nancy Rijneveld - 20 jan 2018 - 17:15

Op de site Cyndi's List is veel te vinden, zie verder, https://www.cyndislist.com

Algemeen index, etc. betreft Portugal, https://www.cyndislist.com/portugal/

Betreft Portugal, pagina 1 van 2, https://www.cyndislist.com/portugal/libraries/

Betreft Portugal, pagina 2 van 2, https://www.cyndislist.com/portugal/libraries/?page=2

Marianne Christina - 20 jan 2018 - 21:42

Dank je wel! Die kende ik nog niet. Ik ga kijken!!
 

Nancy Rijneveld - 23 jan 2018 - 19:48

Hoi hoi heb je mss wat meer info over Manuel ( blijkend dat hij ook mijn overovergrootvader was) 

Sandra 2 - 2 okt 2019 - 22:22

Hallo Sandra, wat leuk! Helaas heb ik niet meer info dan ik hier al geschreven heb. (naam van zijn vrouw en dat hij de vader van Johann Gaie was)

De zoon van deze Johann, Franciscus Gaie, was mijn opa heb ik ontdekt. Mijn vader heeft zijn vader nooit gekend maar via allerlei omwegen ben ik hier achter gekomen. Er viel toen ook veel op zijn plaats. Met name mijn donkere uiterlijk waar ik al mijn hele leven op aangesproken wordt. Overal waar ik kom voor het eerst vragen ze altijd waar ik vandaan kom.

Mag ik vragen hoe jij verwant bent aan deze Manuel? Waarschijnlijk zijn we dus ergens wel familie ;)

Nancy Rijneveld - 2 okt 2019 - 22:57

Hoi Nancy !

Johann had nog een zoon Antonius daar ben ik een achterachterkleinkind van .Ben er zelf sinds gister achter zodoende kwam ik hier terecht ik zag jouw reactie daarover en dacht Heyyy leuk ! Ik wist van verleden dat mijn voorouderen iets van Portugese afkomst waren en een vissers fam maar ging nooit op onderzoek uit tot nu ! 

Sandra 2 - 3 okt 2019 - 09:02

Sorry het was de dochter van Johann de zus van Franciscus genaamd Francina Gaie daarvan ben ik nakomeling ( Antonius was de man van Francina afentoe zie je het niet meer omdat ze de zelfde namen gebruikten voor hun kinderen )

Sandra 2 - 3 okt 2019 - 09:46


Hoi Sandra, is het een idee als we nog verder corresponderen buiten dit forum? Is misschien handiger.

Volgens mij kunnen we elkaar uitnodigen om te volgen via deze site.

Even proberen...

Nancy Rijneveld - 3 okt 2019 - 17:54







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu