stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » Oostenrijkse Pleegkinderen - Leopoldine Fabian

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

In 2018 bij gelegenheid van de 100-jarige herdenking van WOI wil de Historische Kring Eemnes een tentoonstelling organiseren over de WOI en de gevolgen in Eemnes. Zij wil daarbij graag in contact komen met nakomelingen van of andere mensen die iets kunnen vertellen over de Oostenrijkse pleegkinderen die in Eemnes verbleven.

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat niet alle Oostenrijkse kinderen zijn teruggekeerd, of zijn na een tweede of derde verblijf in Nederland permanent gebleven. Margaretha (Greth, Gretl) Baurek (Wenen 1906), Leopoldine Fabian (Wenen 1910) en Maria (Mitzi) Süssenbach (Wenen 1905) zijn Oostenrijkse kinderen die in Eemnes als pleegkinderen verbleven en nadien in Nederland zijn gebleven. Met kinderen van Margaretha Baurek en Maria Süssenbach heeft de Historische Kring Eemnes inmiddels contact gekregen.

Van Leopoldine Fabian is bekend dat zij tot 1946 afwisselend heeft gewoond in Eemnes, Rijswijk, Voorburg, De Haag, Hilversum, Laren en Amsterdam. Zij was naaister, mantelmaakster en costuumnaaister van beroep en had in 1937 in Hilversum haar eigen modehuis 'Maison Fabian'. In 1946 vetrok Leopoldine Fabian naar Duitsland (haar persoonskaart in het Stadsarchief van Amsterdam vermeldt geen plaatsnaam) en verdween daarmee uit beeld.

De Historische Kring Eemnes wil graag in contact komen met eventuele nakomelingen van Leopoldine Fabian, familie of andere mensen die iets over haar kunnen vertellen, of foto's hebben.

Reageren kan op dit bericht of naar genealogie @ historischekringeemnes.nl (type het mailadres over zonder de spaties).

Voor meer informatie: www.historischekringeemnes.nl

Harry van der Voort, lid werkgroep Genealogie HKE

Harry van der Voort


Deze vraag is al eerder langsgekomen

niepoortPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!