stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » Verdere gegevens gezocht omtrent Charlotte Jullion overleden in Amsterdam 5-8-1750. [opgelost]


Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar verdere gegevens over Charlotte Jullion, overleden in Amsterdam 5-8-1750. Zij komt waarschijnlijk uit Sedan (Fr.)

Zij is de vrouw van Estienne/(Steeven)  Buisset, afkomstig uit Sedan, geboren aldaar 25-4-1673 en overleden in Amsterdam 8 februari 1756.

Zij hebben twee kinderen (niet in Amsterdam geboren) Cretien ca 1708 en Matthieu/Mattheus ca 1720.

Charlotte heeft waarschijnlijk een broer, Jacques Jullion. Ze wordt een keer als getuige bij een doop in Amsterdam genoemd. 

Ik heb de boeken van Sedan nageplozen maar kan daar niets vinden. 

Vast mijn hartelijke dank.

J. Leijssenaar

-----------

Titel aangepast door moderator 13-12-2018 10.57 uur

j. leijssenaar

Hallo J. je hebt het waarschijnlijk over Jacques Jullion, van Sedan (Fr.), eerder getr. met ene: Magdalena Moreau (overl.) Na het overl. van Magdalena, begraven op 19-05-1728 te Amsterdam, ging hij vervolgens in O.T. op 23-09-1729 te Amsterdam, waarvan akte is verleend op 09-10-1729 te Amsterdam met ene: Maria Rondaux, ook van Sedan (Fr.). Maria was bij dit huwelijk 44 jrn. oud. Klopt dit tot zo ver.

DHv. E.

Dank voor het bericht maar er zijn twee Jacques Jullion. De ene zoals bovenbeschreven maar het gaat om de andere.

Deze was getrouwd met Elisabeth Goglin/Goguelin van Sedan. Deze gegevens zijn mij bekend. Het gaat me hier echt om Charlotte Jullion, waar ik bijna niets over kan vinden. Ik zoek in de richting van Sedan maar misschien komt ze daar niet vandaan. In de boeken van Sedan kan je veel vinden over de Amsterdammers die vanuit Sedan zijn gekomen maar zij zit er niet bij.

Jenny Leijssenaar

j. leijssenaar

Op geneanet in die periode een Charlotte uitvSuizy en uit Orbais, wel met andere partner,maar ze zou hertrouwd kunnen zijn.

Liesbeth Niepoort

Dank voor de mededeling maar mijn Charlotte is overleden in 1750. Ik blijf zoeken.

Jenny Leijssenaar

j. leijssenaar

Op basis van getuigen bij dopen zouden Estienne (Steven) en Charlotte nog meer kinderen gehad kunnen hebben, namelijk 

Marie Buisset, getuige bij de doop van
- Marie Buisset, 06-11-1744, dochter van Matewes Buisset en Beatrix den Hals
- Estienne Buisset, 15-05-1746, zoon van Matewes Buisset en Beatrix den Hals

en Estienne Buisset, getuige bij de doop van
- Magdelaine Buisset, 17-09-1736, dochter van Chretienne Buisset en Magdalena Boheteus
- Marie Buisset, 06-11-1744, dochter van Matewes Buisset en Beatrix den Hals
- Estienne Buisset, 15-05-1746, zoon van Matewes Buisset en Beatrix den Hals

Marie is dan vermoedelijk geboren voor 1724 en Estienne voor 1716 en zij zijn mogelijk de zuster en de broer van de vader van de dopelingen. Estienne zou ook de grootvader van de dopelingen kunnen zijn, maar dan zou Charlotte Jullion als tweede getuige misschien een logischer keuze zijn. Uiteraard is het zoeken naar bevestigingen.

Omdat dit voorouders in mijn onderzoek zijn, ben ik ook op zoek naar hun geschiedenis. 

Femke Nijveldt

Dag Femke,

Bedankt voor het bericht.

Matthieu/Mattheus Buisset en Beatrix den Hals krijgen vier kinderen en het laatste kind is Charlotte. Bij haar doop staat vermeld (waarschijnlijk als getuige) Charlotte Jullion, haar grootmoeder/grandmere. Voor zo ver ik nu heb uitgezocht zijn de vader en moeder van de gezochte Charlotte Jean Jullion en Marie Buisset, allebei afkomstig uit Sedan. Zij zijn in 1639 getrouwd maar het eerste kind is ene Pierre Jullion, geboren in 1646. 

 Ze hebben 10 kinderen gekregen  met daarbij ene Jacques (1653). Dit kan haar broer zijn maar de dooppapieren van Charlotte heb ik nog niet kunnen vinden. Ik stam af van Matthieu Buisset met zijn tweede vrouw Maria van Wolferen. Wellicht kan ik verder helpen?

Jenny Leijssenaar

j. leijssenaar

Hi Jenny,

Mijn man stamt af van Matthieu Buisset en zijn eerste vrouw Beatrix den Hals en van hun nakomelingen heb ik - denk ik- het meeste wel. Maar van de voorouder van Matthieu en dus onderzoek in Sedan heb ik nog niets. En uiteraard houd ik mij aanbevolen, ook om mee te denken of mee te zoeken. Misschien kunnen we dat dan evt. verder via de mail doen?

Groet,
Femke

Femke Nijveldt

Dag Femke. Lijkt me leuk om samen te doen. Na het weekeinde neem ik wel contact op en geef mijn emailadres door.  

Jenny

j. leijssenaar

Dag Femke,

Ik ben bezig van al mijn voorouders (en die van mijn man) de doop- trouw- en overlijdensdatum en bijbehorende aktes te vinden.

Matthieu Buisset is mijn oudovergrootvader en zijn tweede vrouw is Marie van Wolferen.

Uit zijn eerste huwelijk met Beatrix heb ik wel een aantal gegevens maar die werk ik niet verder uit.

Voor verdere gegevens omtrent Matthieu kan je me vinden bij email adres [e-mailadres verborgen] .

Ik heb in Sedan heel veel gevonden maar dat geloof ik dan maar voor 99%. Soms zeggen mensen dat ze een bepaalde leeftijd hebben maar de aktes zeggen dan anders. 

Ik lees het wel. Jenny

j. leijssenaar

Beste Jenny,

Jean Jullion en Marie Buisset hebben (tenminste) 12 kinderen gekregen, maar daar heb ik geen Charlotte bij. Zij hebben 3x een zoon Jacques gekregen (1640, 1642 en 1653). De eerste 2 zijn dus waarschijnlijk jong overleden. Die van 1653 is 2x getrouwd, in 1677 met Madeleine Dolet (Sédan) en in 1691 met Janne Duzij (Amsterdam).

Van Charlotte heb ik ook nog niets kunnen vinden.

Frits.

W.F.H. Naudin ten Cate

Dag Frits, 

Dank voor je bericht. Deze gegevens heb ik ook gevonden op dezelfde site die ik aan je heb doorgegeven. Je haalt echter twee kinderen door elkaar. Jean Jullion (1648) was getrouwd met Madeleine en daarna met Janne. Jacques (1653) was getrouwd met Elisabeth Goglin/Goguelin in 1696 in Amsterdam. Ik heb steeds gedacht dat Charlotte een zuster was van beide personen maar er is niets over te vinden.

Van Charlotte heb ik een overlijdensdatum (1750) en ergens een aantekening dat zij getuige was bij de doop van een kleinkind, maar dat is alles.

Hartelijke groet, Jenny

j. leijssenaar

Ik zal het verder uitzoeken, maar in ieder geval is er geen Jean Jullion (1648) meer. Deze is op 2 mei 1649 overleden (5 maanden oud). Volgens mij is Jacques (1669) getrouwd met Elisabeth Goglin/Goguelin. Of kun je aannemelijk maken dat dit Jacques (1653) is?

Groet, Frits

W.F.H. Naudin ten Cate

Ik lees even mee, want verder dan de overlijdensdatum van Charlotte Jullion en dat zij getuige is bij de doop van Charlotte Buisset op 11-09-1748 in Amsterdam, in de Oude Waalse kerk ben ik ook niet gekomen. Op de doopakte staat zij vermeld als 'sa grandmère'. De kleindochter is dus vernoemd naar de oma, dus de voornaam Charlotte zal in ieder geval wel kloppen.

Groet,
Femke

Femke Nijveldt


Dag Femke en Frits,

Ik had twee Jeans door elkaar gehaald. Het gaat natuurlijk om de Jean Jullion van 1661. Ik kan echter nergens de sterfdatum van Jean van 1648 achterhalen. Het klopt dat er in de registers van Sedan staat dat Jacques getrouwd was met M. Dolet en daarna met Janne (Jeanne) Duzy maar als je in de ondertrouwregisters van Amsterdam (28-7-1691) kijkt staat daar echt Jean Jullion wed.naar van M. Dolet en niet Jacques. 

 

Jacques is getrouwd in 1696 met Elisabeth Goglin/Goguelin (haar doopacte is te vinden in de registers van Sedan). In het ondertrouwregister staat dat hij op dat moment 29 jaar oud is en dat rijmt inderdaad niet met de opgegeven geboortedatum van 1653 in Sedan. Ik heb al zoveel fouten in de indexen van Amsterdam qua leeftijden gevonden (mensen wisten misschien niet hoe oud ze waren) dat ik toch aanneem dat dit de juiste Jacques is. Elisabeth was eerder getrouwd met Isaac du Hayon. 

Er is nog een andere Jacques Jullion maar bij deze persoon wordt geen leeftijd vermeld in de ondertrouwregisters (met personen zie boven vermeld) dat ik deze Jacques als niet de juiste persoon beschouw.

Er komt ook een aantal Jullions in Leiden voor. Ik heb daar Jeanne Jullion (zus van) gevonden. Zij is in Sedan getrouwd met ene Isaac Braux en daarna verhuisd naar Leiden waar ze een Charlotte (!) hebben gekregen. Dat is dan een Charlotte Braux en niet een Charlotte Jullion. Maar we komen in buurt. Ik ga verder met zoeken maar jullie zullen ook wel op gegevens stuiten waarvan je denkt klopt dat wel?

Wordt vervolgd! De kerkregisters van Sedan worden bijna verslavend.

Hartelijke groet,

Jenny

j. leijssenaarPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu