stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » Onderzoek Praag 1912 en eerder


Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar de voorouders en het geboortebewijs van Eugenie Matylda Cech, geboren op 8-8-1912 in Praag. Wie kan me verder helpen of suggesties doen? Waarschijnlijk was ze van Joodse afkomst.

Y. Claassen-Thiers

op haar persoonskaart in Den Haag wordt vermeld dat ze katholiek is [zie hier]. Waarop baseert u haar joodse afkomst?

Peter B

Dat heb ik inderdaad gezien. Vandaar dat ik "waarschijnlijk"heb gemeld. Volgens haar dochter was ze echter van Joodse afkomst. Voor haar dochter doe ik onderzoek.

Y. Claassen-Thiers

In het archief van Amsterdam staat een archiefkaart van Moritz Cech. Daarop staat een dochter Eugenie; haar geboortedatum is echter afgeschermd. Zij is in 1933 naar Zeist vertrokken. Op de kaart in Den Haag staat dat ze afkomstig uit Zeist was. Misschien is dit dezelfde Eugenie.
Zie hier voor de kaart uit het archief van Amsterdam https://archief.amsterdam/indexen/archiefkaarten_1939-1994/zoek/query.nl.pl?i1=1&a1=cech&x=1&z=b#A01232_0152_0534

L. Loef

Ja geweldig! Eugenie Matylda (maar ze wordt vaak alleen Eugenie genoemd) is inderdaad in 1933 naar Zeist vertrokken als leerlingverpleegster. Het feit dat ze een Duitse vader had en ik nu ook haar moedersnaam zie helpt me enorm verder. Bedankt!

Y. Claassen-Thiers

De archiefkaart van Henriette Schik is ook in het archief van Amsterdam te vinden. Zie https://archief.amsterdam/indexen/archiefkaarten_1939-1994/zoek/query.nl.pl?i1=1&v1=hen*&a1=schik&x=1&z=b#A01232_0716_0662. Zij is geboren in Praag.

L. Loef

als ze van joodse afkomst is, zijn de documenten te vinden in het Tsjechische Staatsarchief [zie hier]

de katholieke kerkboeken zijn te vinden bij het stadsarchief van Praag: zie hier, de burgerlijke boeken hier.

Misschien is het verstandig de huwelijksakte en de huwelijksbijlagen eerst op te vragen in Den Haag, en vervolgens contact op te nemen met het respectievelijke archief in Tsjechië

Peter B


Dank allebei. Ik had al gezocht in het Praagse archief onder Cech, maar daar was niets te vinden. Misschien onder haar moedersnaam. .

Y. Claassen-ThiersPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!