stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » Op zoek naar familie in Londen Athur John Mills *.Paddington 1921


Profiel afbeelding

Hallo,

ik ben op zoek naar familie/afstammelingen van mijn biologische grootvader. Wat ik weet:

- Arthur John Mills, geboren 25 juli 1921 te Paddington-North, Paddington district, Londen in Verenigd Koninkrijk.
Zoon van William James Mills (geboren 22/06/1871) & Emma Jane Tyler (geboren 28/03/1890)
(Broers: Leonard William & Edward H)


Gehuwd met mijn grootmoeder Philomena Symons (reeds overleden) te Antwerpen op 28 december 1948.
Uit dit huwelijk is mijn vader geboren: Joseph Robert Mills, 7 mei 1951.

Mijn vader heeft zijn biologische vader nooit gekend; Arthur is om onbekende reden terug naar het VK gegaan en mijn grootmoeder is hertrouwd.

Waar kan ik mijn zoektocht best starten?

Alvast bedankt voor tips!

Jessica Mills

Probeer eens op Facebook Genealogy Addicts UK & Worldwide Research Group

Succes!

Philip H. van der Valk

Bedankt voor de tip! Heeft al wat speurwerk in gang gezet :)

Jessica Mills

Ik had het al gezien, nogmaals veel succes.

Philip H. van der Valk

een mogelijke optie volgens FamilySearch:

Name: Arthur John Mills
Event Type: Death Registration
Registration Quarter: Jan-Feb-Mar
Registration Year: 1988
Registration District: Brent
County: London
Event Place: Brent, London, England
Birth Date (available after June quarter 1969): 25 Jul 1921
Volume: 11
Page: 631

Peter B

Helaas ben je meteen al naar een andere site gegaan terwijl wij je hier waarschijnlijk net zo goed hadden kunnen helpen. Ik doe hier dus verder geen parallel/onnodig onderzoek voor, maar een goede tip wil ik je nog wel geven (waarschijnlijk ook al aangeraden op die andere site, maar "just in case" ...):

Er is een 1989 (28 April) “Probate” of “Will” voor Arthur. Volgens de Index:
MILLS, Arthur John of 120 Kempe Road Kensal Rise London NW6 6SL
Died 23 March 1988
Administration Ipswich 28 April
Not exceeding
£70000
895105152K

Ik geloof dat het £10 kost om het te bestellen, maar deze documenten kunnen (natuurlijk niet altijd) zeer informatief zijn betr naasten ….
Link: https://probatesearch.service.gov.uk/Calendar?surname=Mills&yearOfDeath=1989&page=2#calendar

Sylvia

Ozlady

Dag Sylvia, Mijn zoektocht zit er nog niet op hoor 😊 alle tips blijven meer dan welkom. Het lijkt er op dat Arthur nog zeker 1 oudere broer had, vermoedelijk 2. Ik wil verder op zoek gaan naar huwelijken en kinderen. In mijn eigen zoektocht heb ik enkele Arthur Mills'en gevonden die geëmigreerd zijn naar de USA, dat spoor wil ik ook volgen. In de tijdlijn zou het mogelijk kunnen passen, maar niets is zeker. Dank je voor de tip!

Jessica Mills

Ik weet niet zeker warom je naar Amerika kijkt tenzij er ergens bekend was dat Arthur daar tijdelijk heeft gewoond? Dat 1988 overlijden moet hem nl echt wel zijn ... maar als je niet overtuigd bent moet je gewoon de overlijdens akte bestellen via de GRO.

Die 2 broers zijn inderdaad makkelijk te vinden.  Er was mogelijk ook nog een ouder zusje .. die is al jong overleden. Maar ik neem aan dat die facebook groep dat ook allemaal al gevonden heeft ... Wanneer de informatie daar uiteindelijk opdroogt, kom dan terug naar dit forum en laat ons weten waar je dan nog naar zoekt. Het is nl niet leuk om tijd en moeite aan iets te besteden en dan te horen dat die gegevens al bekend waren via een andere bron.

Ozlady

De FB groep is maar 1 van de hulplijnen die ik gebruik... Maar ik zoek zelf ook verder online. Alleen ben ik daar niet zo goed in, en vandaar mijn vraag hier op dit forum. Ik hoor hier graag ook nog informatie of tips die mensen kunnen vinden.

Jessica Mills

Jessica,

Wat ben je verder nog te weten te komen via dat FB forum (behalve de info van de 1939 census)? Misschien dat ik er nog wat kleine dingen aan kan toevoegen...

NB Tot nog toe heb je mijn voorstellen betr mogelijkheden waarvoor je moet betalen genegeerd. Normaal kan ik via de gratis mogelijkheden genoeg opsporen, maar in dit specifieke geval vermoed ik dat je op een gegeven moment echt wel zal moeten betalen voor een aantal akten als je inderdaad verder wilt komen met deze familie.

Sylvia

Ozlady

Dag Sylvia, Ik heb me ondertussen ingeschreven bij FindMyPast, Ancestry, Family search. Betalend waar nodig. Ik heb ondertussen ook de probate en will opgevraagd van Arthur en zijn broer Leonard. Ik heb uittreksels van het crematorium waar Arthur en Leonard gecremeerd zijn - in de hoop te weten te komen welk familielid aanvraag tot crematie deed maar zonder succes. Vandaar verder onderzoek naar probate/will/overlijdensakte. Het zusje heb ik ook gevonden. Momenteel probeer ik gewoon alles te zoeken wat er te vinden valt. Een paar specifieke zaken die ik wil te weten komen: - meer info over Eduard (daar heb ik tot nu toe alleen maar geboortedatum en sterfperiode gevonden) - meer info over Emma Jane (vind ik helemaal niks van, behalve info van de 1939) - hoeveel broers/zussen William James had en of die voor het huwelijk met Emma Jane nog getrouwd is geweest en/of kinderen had (gezien het grote leeftijdsverschil tussen hen) met andere woorden, zijn er halfbroers of halfzussen van Arthur. Ik ben nog niet helemaal mee met de census - hoe ik daar gericht kan zoeken en welke info het kan opleveren. Alvast bedankt voor je reactie en hulp hier 😊

Jessica Mills


Heb je de overlijdens en een huwelijk(???) van het echtpaar gevonden?

OzladyPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu