stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » Grandmother Margareta Riegel born BadKeurtznach, married Wiesbaden 1922 [opgelost]


Profiel afbeelding

Er wordt vaak aangeraden op dit forum om over latere KNIL militairen contact op te nemen met het SAIP (Stichting Administratie Indische Pensioenen), https://www.saip.nl/nl/content/pages/over-saip.aspx
Klaarblijkelijk kan worden gevraagd welke gegevens men heeft over een voormalig KNIL militair.

Peter S

Nee nog niet opgelost. Verkeerde link geklikt

Agnès Laurey

Dit is pas veel later geweest. Na zijn vlucht uit Duitsland 38  

Agnès Laurey

De vraag is ook. Wanneer is mijn vader precies naar Indonesië vertrokken. Bij welke instantie zou ik moeten aankloppen. Waar zijn leger geschiedenis zal staan. Inclusief Birma spoorweg. Al de verhalen ken ik goed alleen dus de data niet. 

Agnès Laurey

De datum van zijn eerste vertrek naar Indië staat in zijn stamboekinschrijving, die in te zien is via de link in mijn bericht van 21:22. Hij vertrok vanuit Rotterdam op 2.11.1938 met het schip m.s. "Indrapoera". Verder weten we inmiddels dat hij op 20.3.1946 vertrok uit SIAM naar Batavia (zie mijn bericht van 21:47), en in genoemde stamboek zien we hem terugkeren in Nederland op 9.1.1948 om op 9.5.1948 weer te vertrekken naar Indië. Zijn vrouw reisde hem achterna in oktober 1948. Op de achterkant van de stamboekinschrijving staat dat hij op 4.3.1950 terugkeerde naar Nederland.

Peter S

Wat knap dat jij dat allemaal gevonden hebt. Ik ga nu mijn boek al verder kunnen schrijven. De militaire acties ga ik bekijken en ook het Birma spoorweg verhaal. Want dat moet in het boek de verhalen weet ik allemaal daarvan.

Agnès Laurey

Verder staat Arnold Robert Jimmink op deze lijst betreffende de Birma spoorlijn: link. Blijkens deze kwam hij aan te Thailand op 9.2.1943.
Misschien een idee contact op te nemen met de hier genoemde persoon: link

Peter S

Het is gewoon emotioneel. 

Agnès Laurey

Er zijn in totaal 5 vermeldingen van hem op die website, die zijn snel via Google te vinden, zie hier.
Wellicht toch het beste contact op te nemen via het emailadres hier onderaan (link), misschien is er een gescande interneringskaart te verkrijgen waar meer op staat, ik zou het niet weten. Ik vind nl. zijn interneringskaart niet op de site van het Nationaal Archief (link).

Peter S

Terzijde, hij komt een enkele keer voor in De Militaire Spectator, zie hier. In dat stuk van 1959 staat ook een foto van hem met collega's (t.w. hier).

Peter S

Nog even naar de trouwakte gekeken:

- de bruid heet voluit Anna Maria Antonetta Margareta Riegl, geboren 28 augustus 1897 in Kreuznach

- Anton Riegl is van beroep Kartoffelhändler: aardappelverkoper

- Getuige 4: Gerhard Jimmink ook van beroep Kaufmann (net als de bruidegom), woonachtig in Hertogenbosch, provincie Noord Brabant, in de Kerkstraat nr 6.

A van Egmond (nieuw)

In 1897 (geboortejaar oma Riegl) woonde Anton Michael Riegl, Gemüssehändler in de Gerbergasse nr 11 in (Bad) Kreuznach: link

Twee sfeerbeelden van de Gerbergasse die nu hier en daar wat verwaarloosd is:

A van Egmond (nieuw)

Voor de volledige lijst van alle online beschikbare adresboeken van Kreuznach zie mijn bericht van gisteren 12:03.

Peter S

In 1894 woonde Anton Riegl nog niet als zelfstandig huishouden in Kreuznach volgens het adresboek 1894.

A van Egmond (nieuw)


Die Anton Riegl was dus de vader van mijn oma Margareta. En is mee verhuist met haar of zij met hem naar Wiesbaden. Of is hij later bij gaar gaan inwonen ten tijde dat Margareta getrouwd was met JimminkWant ik weet dat mijn oma gewerkt heeft in een chique hotel als receptioniste. Daar heeft zij de echte vader van mijn vader ontmoet. Wat hij dus niet aangenomen heeft en er vandoor ging toen zij zwanger was. Daarom is zij in Uberlingen bevallen. 

Agnès LaureyPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu