stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » waar vind ik meer info over een 'gepensioneerde sergeant' geboren in 1806 in Zwitserland


Profiel afbeelding

Ik ben de vrouwenlijn aan het volgen maar zou graag meer weten over de grootvader van mijn opa (Leopold A.Th. Pauw 1874), Johan Berger, geboren 21-11-1806 in Solothurn (Zwitsl); getrouwd met mijn voormoeder Theodora F. Schwiebbe in Grave in 1853. Hij was toen al 'gepensioneerd sergeant' en overlijdt op 11-5-1854, 5 dagen voordat mijn overgrootmoeder, Maria Johanna Berger wordt geboren 16-5-1854 en Theodora Francisca Schwiebbe als weduwe achterblijft. 

> waar en hoe vind ik meer informatie over zijn militaire loopbaan, bijv. hoe komt een Zwitser in het Nederlandse leger terecht? 

> waar en hoe vind ik meer informatie over zijn ouders (Joseph Berger en Anna Maria Kaufman) in Solothurn (Zw) waarvan vader eveneens als 'gepensioneerd sergeant' in de boeken staat.

Ik hoop dat iemand mij op weg kan helpen. Hartelijk dank vast. 

Met vriendelijke groet, Irma Pauw

Irma Pauw

We hadden inderdaad Zwitsers in het land.

Kijk hier eens bij: Militaire stamboeken Landmacht 1812-1924 | Uit de oude Koektrommel

Scroll helemaal naar onderen. Daar vind je de stamboeken.

mvg-Ben

Ben Wegman

Fijn, dankjewel Ben voor je snelle reactie. Als ik echter op deze link bij de Koektrommel kijk, moet ik opeens inloggen bij een Amerikaanse site van Family Search van een of ander kerkgenootschap. Beetje vreemd, toch?! 

Irma Pauw

zie hier nog de huwelijksbijlagen uit 1853, dan kun je in het uittreksel van het Taufregister zien waar de ouders van Johann vandaan komen. De kerkboeken van kanton Solothurn zijn niet gedigitaliseerd, het Staatsarchiv verwijst naar hun leeszaal [hier]

Peter B

In het geheel niet, mits je er bekend mee bent. FS (family search) heeft in de loop der tijd vele, vele burgerlijke stand archieven verfilmd in de archieven wereldwijd. Deze films worden gedeeltelijk on-line gratis ter beschikking gesteld.

Door een account aan te maken op hun site ga je geen verplichtingen aan. Je zult er in de toekomst ook veel profijt van hebben als je verder onderzoek gaat doen. Succes met je onderzoek.

mvg-Ben

Ben Wegman

toch maar account aangemaakt dus. Kan ik voorlopig even vooruit. Wàt een uitgebreide documenten. Prachtig. Dankjewel. 

Irma Pauw

Wat ontzettend LEUK!  Geboorteacte. Fijn dankjewel Peter. Ik kan voorlopig weer verder speuren tot ik vierkante ogen heb... Heel erg Bedankt. 

Irma Pauw

Hoi! hoe komt een Zwitser in het Nederlandse leger terecht? Info: https://www.nidaa.nl/images/ringoir-1976.pdf

Ik heb ook zo'n Zwitserse stamvader, J.A.Kaufmann (1753-1840), van wie dan een hele familielijn begint in Nederland. Fascinerend is dat. Veel plezier!  

jannave


Dankjewel JCA, een mooi begin van een voor mij nog onbekend stukje geschiedenis. Heel fijn. Dank. 

Irma PauwPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu