stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Australië, Afrika, Azië e/o » Informatie van Nederlanders geemigreerd naar Australie!


Profiel afbeelding

Ik, jan veraa wonende te valkenswaard Nederland, ben op zoek naar de familie H.L.Donck-Bax

27 siesta street Camira old 4300

australia

Uitgeschreven lid

Hallo Jan, je hebt het adres al van H.L.Donck-Bax zoals ik zie. Heb je naar dat adres geschreven?

Ik heb geen huis telefoon nummer kunnen vinden, misschien hebben zij alleen een mobile phone nummer, maar die is helaas niet geregistreerd.

Vriendelijke groet van Anke

anke hettema

@Jan Veraa

1 - Hoe oud is dat adres want dat huis is de laatste jaren zeker al zo'n 3 keer van eigenaar veranderd? NB "old" moet natuurlijk "QLD" zijn.

2 - Hoe zeker ben je van de spelling van de achternaam omdat er niets te vinden valt? Wel verscheidene Donk en vd Donck ...

 

Sylvia

Ozlady

toch iets .. hier wordt een echtpaar Donck genoemd

Ozlady

Ik kwam er achter dat de immigratie records van Australie nog steeds beschikbaar zijn met alle zelfs privacy gevoelige info.

Alleen zijn niet alle immigratie records reeds gedigitaliseerd, en daar kan je eventueel een verzoek voor doen om dat alsnog te digitaliseren maar is mogelijk niet kosteloos en moet je mogelijk aantonen dat het directe familie betreft.

De te gebruiken link is http://recordsearch.naa.gov.au/SearchNRetrieve/Interface/SearchScreens/BasicSearch.aspx , gebruik login als guest als het woord guest in blauw verschijnt.

Een voorbeeld: zoek op de woorden "elso vogel" en je krijgt twee entries, waarvan er één is gedigitaliseerd en de status OPEN is.

Aan de rechterkant zie je bij de eerste entrie onder de kolom digitised copy een document, als je daar op klikt dan kan je alle 24 documenten bekijken en door met de muis op het document te gaan staan en rechtermuisclick te doen kan je met "save picture as" het document op de PC opslaan.

De tweede entrie staat op status "not yet examined" en als je die entrie opent dan zie je aan de rechterkant in het blauw "request copy" en als je dat gebruikt verschijnt de volgende tekst:

This item is not currently available for public access. We are unable to provide a photocopy or make a digital copy available on RecordSearch until we have examined it for possible sensitivities.

If you would like a copy of this record, you first need to submit an application for access to have the record examined.

If you are undertaking a major academic or publishing research project, please contact the National Reference Service for advice before submitting an application for access.

Chris Werensteijn

Dank voor de link naar deze website.

- gegevens verwijderd ivm mogelijk privacy issue -

grtn

Jan...

Beste Jan

In de imigratie records van australië kan je zoeken op zowel de naam van de man als de vrouw zoeken, dus als je zoekt op de naam Keevel dan zou je haar moeten vinden als dat immigratie record is vast gelegd in het systeem.

Het systeem geeft ook de volledige voornamen van de personen weer, hij zal wel zoiets als Johannes Martinus Heuser moeten heten.

De naam Keevel komt er niet in voor dus lijkt het erop dat de personen die jij zoek niet zijn opgenomen in de database.

Het kan zijn dat de periode waarin ze zijn geeimgreerd (na 1963) nog niet is opgenomen in de database!

Chris Werensteijn

Je kan ook zoeken in de passenger arrivals index, maar die gaat maar tot 1964. Passenger arrivals index, 1898-1964

Daar komt Johannes Martinus niet in voor.

De johannes Martinus geboren in 1940 zou best de gezochte persoon kunnen zijn twee jaar ouder dan zijn vrouw en zo te zien is die persoon in 1971 naar Australie gegaan.

Dit record staat op Access status not examined yet, dus zou je eens een request kunnen doen en vragen of het mogelijk is deze gegevens in te scannen en mogelijk kunnen ze je wel vertellen of Marcyanna Keevel ook in dat dossier staat.

Misschien vallen de kosten wel mee of is het zelfs gratis.

Chris Werensteijn

Hartelijk dank!

Grtn
 

Jan...

Op internet gezocht op "martin heuser" en australia en dan kom je er één tegen die in aanmerking kan komen.

Er is een persoon die in 2006 een bedrijf heeft opgericht te vinden op: https://www.aus61business.com/company/Martin-Heuser-Pty-Ltd

Martin Heuser Pty Ltd was incorporated on 20 April 2006 (Thursday)and as of 13 March 2016 (Sunday) is a Registered Australian Private Company.
This Australian Private Company have been operating for 3619 days.

Ook te vinden op linkedin: https://au.linkedin.com/in/martin-heuser-74647b57 en op  http://www.familybusinesses.org/the-trustee-for-martin-heuser-family

Adres gevonden: Martin Heuser Pty LtdA ,  26 Carolina Park Rd, Avoca Beach, NSW 2251

Als je zelf een linkedin account hebt dan zou je via linkedin contact kunnen opnemen, anders een brief schrijven, dit zou best wel eens de persoon kunnen zijn die je zoekt of anders weet hij mogelijk wel wie die andere Martin Heuser is die je zoekt!

Ik heb geen facebook account, maar daar staan veel mensen die Martin Heuser heten maar de meesten wonen in duitsland.

Succes met je zoektocht!

Streetview [e-mailadres verborgen] ,151.4270385,3a,75y,62.91h,90t/data=!3m7!1e1!3m4!1sDki_dNElzm8n9m8Sc2GS0g!2e0!7i13312!8i6656!4b1!4m2!3m1!1s0x0:0x6c7fe3e851089dc!6m1!1e1

De buurman op nummer 28: http://www.realestate.com.au/property-house-nsw-avoca+beach-120019753

Chris Werensteijn

Hartelijk dank! 

Jan...

@Jan K

Je vraagt “Hoe nu verder?”, maar naar welke soort informatie ben je eigenlijk op zoek betr het echtpaar Heuser/Keevel  ie Nederlandse achtergrond, emigratie of huidige woonplaats voor mogelijk contact? Je hebt gegevens betr haar overlijden, dus neem ik aan dat je ook weet waar ze is overleden en dus ook de omgeving waar ze woonden ...  Zo niet wat is je bron voor haar 2015 overlijden.

N.B. Ik heb mischien een paar dingen gevonden (privacy!!!!) .....  

(m.i. die van Avoca Beach is iemand anders)

 

Sylvia

P.S. De informatie op de NAA site valt onder serie A2917 en wanneer je dit opzoekt vind je: “This series consists of selection documents for assisted passage migrants and refugees from 1973 to 1986 with some records from 1986 to 1989. Information contained in Migrant Selection Document includes the signed agreement between the migrant and the Australian Government, a questionnaire concerning trade or professional qualifications and an application for assisted passage. The selection documents generally include photographs of the applicants present at the selection interview. In some instances information is also provided on the proposed means of travel to Australia” 

m.a.w. In dit geval lijkt het erop dat het de papieren zijn die de Australische Ambassade in Den Haag bij elkaar had gezet en dus niet informatie over de eigenlijke aankomst in Australie.

Ozlady

@Sylvia,
bedankt voor je reactie

- gegevens verwijderd ivm mogelijk privacy issue -

grtn

PS ik stuur een PB
 

Jan...

Ik ben op zoek naar de familie Doll

Uitgeschreven lid


Ben WegmanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu