stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Australië, Afrika, Azië e/o » Op zoek naar hulp bij genealogisch onderzoek in China


Profiel afbeelding

Dag iedereen,

Ik zou hier graag een héél concrete vraag willen stellen. 

Ik ben op zoek naar een correspondent/organisatie die in China zijn/haar weg kent om informatie van genealogische aard te verzamelen. Een zekere [...], Fransman, migreerde naar Chengdu in 2006, trouwde aldaar en is reeds vader geworden. Het gaat dus om twee [...] met een partner wiens informatie ik niet ken en toch probeer te vergaren. De vraag is wie zou kunnen corresponderen tussen mij en de persoon die de informatie weet op te halen over het tweetal met vrouw/moeder, of toch op z'n minst vrouw/moeder en kind - aangezien [...] Fransman is en ik voor Frankrijk wel correspondeer met een expert(e).

Wie weet raad?

Hartelijke dank.

Bart Schelstraete

 

(NB: De onderwerptitel is door een moderator aangepast, zodat deze duidelijker is voor een eventuele lezer. Tevens zijn bepaalde details welke tot de identificatie van een of meerdere personen kunnen leiden verwijderd, omdat het alhier verwerken van persoonsgegevens onder de Algemene verordening gegevensbescherming niet is toegestaan en ook niet conform de regels van het Stamboom Forum is.)

Bart Schelstraete

Beste Bart

Uw formulering is onbegrijpelijk. Ik vraag mij verder af of u inderdaad "2006" bedoelt, of dat dit een schrijffout is. Het is namelijk niet toegestaan om gegevens te vermelden over nog levende personen en bovendien is het stamboomforum niet bedoeld voor hedendaags onderzoek. Ook uw laatse zin begrijp ik niet, zoekt u iemand die in het Chinees (Frans?) kan corresponderen of iemand die bekend is met stamboomonderzoek in China?   

sprangers

Ik ga geen uitspraken doen of levende personen wel of niet ter sprake gebracht mogen worden. Vanuit internationale context, en dus niet-Nederlands, bestaat daar geen eenduidigheid over. Persoon is in 2006 naar Chengdu getrokken. Persoon heeft Franse roots. Vraag: ik zoek een correspondent in of buiten China om gegevens van deze persoon op billijke wijze bijeen te sprokkelen en bijgevolg de informatie voor stamboomdoeleinden mij te kunnen aanreiken.

Bart Schelstraete


Dag Indië, Dat is de theorie. In de praktijk gebeurt het maar al te vaak. In België kan het in elk geval toch. Er zijn een heleboel landen die het Nederlands systeem overboord gooien, omdat het gewoon geen context geeft tussen theorie en praktijk. Hoe dan ook, om dit forum tot bij de inhoud te houden, zoek ik dus een deskundige binnen de materie die het systeem in China wat kent en wegwijs geraakt. Voor al het andere hieromtrent 'einde discussie'.

Bart SchelstraetePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu