stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, vertaling, betekenis » Gezinskaart (Rotterdam)



Profiel afbeelding

Via Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

http://rotterdam.digitalestamboom.nl/scan.aspx?book=R&id=370537 kan ik de gezinskaart raadplegen en downloaden van Abel Deinum. Ik vraag me nu af hoe ik deze moet lezen.

De naam van de man des huizes wordt als eerste vermeld, met zijn geboortegegevens, burgerlijke staat en kerkgenootschap, en vervolgens zijn vrouw. Maar dan begint het.

In schijnbaar willekeurige volgorde en bij herhaling worden de namen van een aantal kinderen vermeld, weer met hun geboortegegevens.

Niet alle kinderen staan vermeld (omdat ze niet meer bij hun ouders wonen?) en waarom komt een aantal van hen meerdere malen voor? En waarom staan ze niet in de juiste volgorde?

Nu kan ik alleen zeker weten dat deze kinderen bij deze ouders horen en wanneer en waar ze zijn geboren. Of kan ik hier meer uit afleiden? Er worden bijvoorbeeld ook geen wijzigingsdata vermeld.

Bedankt alvast!

Johan

Johan Deinum - 6 nov 2012 - 18:02

Ik heb de FAQ gevonden op betreffende site. Met heldere antwoorden op mijn vragen.

Mijn probleem is opgelost!

Johan Deinum - 6 nov 2012 - 18:46


Hallo Johan

Deze mensen waren weinig honkvast de 3 dochters zijn allen op een andere plek geboren,en tijdens hun leven vaak ook niet op de zelfde plek als hun ouders.

En als op de lijst dan een rij volgeschreven was begonnen bij de gemmeente  op de eerste regel die vrij was ,

zo doende werd het soms best een rommeltje op de kaarten,hopelijk heb ik je zo geholpen.

Met vriendelijke groet Marijke

leeuwen - 6 nov 2012 - 18:48







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu