stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, Latijn » Leeshulp gevraagd: Adrianeken vanden Brande en Pieter Thorens SvG Assenede (Zelzate) uit 1699

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

 

Bij deze akte heeft de schrijver zijn uiterste best gedaan het onleesbaar te maken.  Het betreft een Staten van Goed uit Ambacht van Assenede van 10 maart 1699 en zou de namen van Adrianeken vanden Brande en Pieter Thorens moeten bevatten.  Ik hoop dat er nog meer namen in voorkomen die mogelijk de link leggen dat deze vrouw dezelfde moet zijn als Adriane Winne die was getrouwd met Pieter Thorens en later 2 maal is hertrouwt (eerst met Franciscus Tallaert dan met Cornelus Genthbrugge).

Maar ik kan er werkelijk geen heads en tails van maken.

Dus als iemand in is voor een uitdaging dan kan je hier je tanden op stuk bijten. Ik weet niet of de akte compleet is en of hij uberhaupt op deze pagina staat.  Ik hoop dat de resolutie hoog genoeg is gebleven om de minuscule letters nog te kunnen lezen.

In iedergeval is het nu eens gelukt om de foto direct in dit bericht te krijgen.

http://i41.tinypic.com/1zbqtyx.jpg

Harold van Aalderen

Zit er niet nog een pagina vóór?

Pauwel

Ik vrees dat je daar gelijk in zou kunnen hebben maar de foto voor deze  is beslist een andere akte die ik had besteld. Bestellen via Internet is wel heel makkelijk, maar ik heb dus geen idee heb hoe de pagina voor deze in het originele register er uit ziet

Harold van Aalderen

Just to be sure dit is de foto er voor  Volgens mij is dit de akte van 4 mei 1661 op blz/folio 323 over Adriaen Timmerman en Janneke van der Velde. De volgende foto zou dan de andere akte moeten zijn maar het zou zo maar kunnen dat die ontbreekt en deze twee pagina's bij elkaar horen

Harold van Aalderen

Volgens mij is dit folio 323 recto (onderste plaatje, van 19:48) en 323 verso (bovenste plaatje, van 17:35). Je hebt ze in omgekeerde volgorde geplaatst. De tekst loopt ongetwijfeld door op folio 324.

De verso-zijden worden niet genummerd. 'Recto' en 'verso' wordt niet op de pagina vermeld.

Je ziet dus alleen op elke rechterpagina - de recto-zijde - het folio-nummer zonder verdere toevoeging. 

Pauwel

Pauwel dank voor de tip dat er een blad voor zou  moeten zitten. Ik heb inmiddels op de eerst gestuurde foto de naam en datum teruggevonden die dus horen bij de akte dit begint bij de foto die ik als tweede op geplaatst.  Aangezien van die foto duidelijk was dat dat de eerste foto was van de akte gedateerd 4 mei 1661 te vinden op bladzijde of folio 323 en gaat over Adriaen Timmerman.  De datum heb ik nu teruggevonden in de kleine letters op de andere foto. Daarmee is dus vastgesteld dat deze twee foto's inderdaad bij elkaar horen. Weer een akte in de foto's teruggevonden.

Harold van Aalderen


De datum 04-05-1661 is m.i. niet de datum van de akte zelf. Die zal helemaal onderaan de akte staan, op folio 324 of verder.

04-05-1661 is de datum van de kantbeschikking (apostille) links in de marge van de eerste pagina. (Burgemeestere ende schepenen ... consenteren ...)

PauwelPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!