stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, vertaling, betekenis » Verkeerd geschreven naam? Leeshulp gevraagd



Profiel afbeelding

Hallo,

Ik heb niet kunnen vinden hoe ik een rechtstreekse link kan plaatsen naar een akte in de Digitale Stamboom Den Haag, dus ik doe het even op deze manier. De betreffende akte is als volgt te benaderen:

http://denhaag.digitalestamboom.nl/ --> tabblad zoeken:

Plaats 's-Gravenhage, Bron BS Huwelijk, jaar 1912, scan 390. Het gaat om akte 762 op de linkerpagina.

Bij de getuigen lees ik als tweede getuige "Wilhelmus Martinus Wüsten". In de ondertekening lijkt echter te staan "JW Wüsten" of misschien "JM Wüsten". De naam Wilhelmus Martinus Wüsten kan ik verder ook helemaal nergens vinden. Wat maken jullie er van? Kan de ambtenaar van de burgerlijke stand de naam foutief hebben opgeschreven?

Groeten,

Erwin

Erwin Donker - 28 jul 2015 - 19:51

Natuurlijk kan dat, iedereen kan fouten maken immers, ook een ambtenaar.Misschien was Wilhelmus Martinus officieel aangemeld als getuige en is hij op het laatste moment vervangen door een broer of neef? Als de naam dan al was ingevuld kon daar niets meer aan veranderd worden zonder de akte ongeldig te maken...............

Annemarie57 - 28 jul 2015 - 19:56

Dank voor je reactie Annemarie. Ben je het met me eens dat de ondertekening niet overeenkomt met de naam? En welke naam noteer je in zo'n geval als getuige? De naam zoals genoemd in de akte of zoals de persoon zelf schrijft? Niet dat het heel veel uitmaakt, maar ben gewoon benieuwd :)

Erwin Donker - 28 jul 2015 - 20:09

Hier kun je zijn handtekening nog zes keer vergelijken: http://www.digitalestamboom.nl/Search.aspx
en hij ondertekent nou eenmaal zo

Hij heet Willem Martinus Wusten

Frank Fransz - 28 jul 2015 - 20:20


Je hebt gelijk, bedankt. Ben iets te voorbarig geweest Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Erwin Donker - 28 jul 2015 - 20:35







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu