stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, Latijn » Op zoek naar ouders van Harmen Meijer. Aanknopingspunt in doop-index. Leeshulp gevraagd

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik heb een plaatsnaam gevonden in Oost-Pruisen (Litouwen), Kasparischken, naar Caspar Schmidt/Schmiedt. Dit ligt in Memel en in Memel woonden en wonen vele families Meyer/Meier alsook families Leifert/Leufert:

http://wiki-de.genealogy.net/Kasparischken

http://www.online-ofb.de/namelist.php?nachname=MEYER&ofb=memelland&modus=&lang=de

Liweris/Liweries is ook een achternaam die daar voorkomt:

http://www.online-ofb.de/namelist.php?nachname=LYWERIS&ofb=memelland&modus=&lang=de

Als iemand meer suggesties heeft en/of kan helpen bij de transcriptie, graag!

Liesbeth Ninteman


Ik ben nog steeds bezig met zoeken naar de exacte herkomst van Harmen/Herman(n)/Hermannus Meyer/Meijer. Wellicht kan hier iets gevonden worden: http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse.dll?_phsrc=eiO18&_phstart=successSource&usePUBJs=true&db=BrandenburgChurch&gss=angs-d&new=1&rank=1&gsfn=hermann&gsfn_x=0&gsln=meyer&gsln_x=0&msgdd=16&msgdm=6&msgdy=1743&msgpn__ftp=Netherlands&msgpn=5163&msgpn_PInfo=3-%7C0%7C1652381%7C0%7C5163%7C0%7C0%7C0%7C0%7C0%7C0%7C0%7C&MSAV=1&uidh=000&gl=&gst=

Iemand die toegang heeft tot deze gegevens en kan helpen?

Daarnaast stuitte ik op de volgende reactie in een ander onderwerp (betreffende een andere directe voorouder) op het forum: "De boerderij van de familie Norda/Nordahe ligt bij Heede. Kerkelijk hoorden ze bij Aschendorf, hoewel ze ook in de DTB's van Heede vermeld worden. De "platduitse" naam van de boerderij is "Leweken", genoemd naar een vroege bewoner. Deze naam is afgeleid van "Leffert" (Lefke) een Germaanse naam, die afgeleid is van "lief" en "hard". De pastoors begrepen de naam als "lief" en "hart" en vertaalden hem zo als "Amandus" (de goedhartige) naar het latijn." (Rene Remkes)

Alle hulp is zeer welkom!

Liesbeth NintemanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!