stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, Latijn » Huwelijksaangifte Amsterdam 1662. Leeshulp gevraagd.

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

goede morgen wie kan er voor mij lezen amsterdam huw.aangiften, trouwen 1662-1663 ned.herv.kerk afbeelding 219 van de 581. er staat ongeveer : jacob jansz van amsterdam, ......slijper oud 24 jaar gaat met zijn moeder mar.......arents (marritje?)  ....... blom swartz oud (8?) .........x annettie poulus van amsterdam oud 24 jaar.......................................................mar........    jans ......................op den ........markt.

boek 483. d.d. 4 nov. 1662. als het goed is konden zij niet schrijven.

                                          heel veeeeel dank  marian

m.oorbeek

Mary Schroder

Topic is naar het juiste subforum verplaatst.

Moderator

Everardus Rollema

Jacob Janse, van Ansterdam, ...slijper, oud 24 jaar, geass. met zijn moeder Marretie Arents in de Blomstraat, en Annetie Paulus, van Amsterdam, 24 jaar, geass. met Marretie Jans op de Turfmarct - zo ongeveer.

G.Karssenberg

Bij de doop van hun eerste kind (Jan) op 11.3.1664 in de Nieuwe Kerk in Amsterdam (afbeelding 285 van DTB 44) was ene Annetje Jurrians getuige. Vermoedelijk worden er in de andere doopinschrijvingen ook getuigen genoemd.

G.Karssenberg

Ik lees stuenslijper (steenslijper?)

Kasper Ludeman


middag:

iedereen dank voor reactie, toppie

                                marian

m.oorbeekPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!