stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, Latijn » Ondertrouwakte van Jan Vrijaldenhoven en Barbara le Bock 26-04-1642 Amsterdam. Leesh. gevraagd

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Paula U.

Wie wil voor mij deze akte lezen?

Dank alvast.

Paula U.

Beiden komen uit Ceulen; Jan is passementwerker en 32 jaar; Barbara Li(e)bock is 28 jaar en woont in de Warmoesstraat.

G.Karssenberg

Ik vond vijf in de Nieuwe Kerk in Amsterdam gedoopte kinderen: 16.10.1644 (Jacob), 5.7.1646 (Helena), 6.10.1747 (Isaack), 16.9.1649 (Pieter) en 17.8.1655 (Annetje). De vader heet ook Jan Jacobsz, Jan van Oldenhof en Jan Vrij Oldenhoff.

G.Karssenberg

Dank je. Je bent geweldig!!

Groet, Paula

Paula U.

Een enkele aanvulling op het bericht van @G.Karssenberg:

Er staat m.i. verder dat de bruidegom woonde in de Nieuwe Lelystraat, en dat hij geen (levende) ouders meer had. Verder moest de bruid consent van haar moeder inbrengen, hetgeen volgens de aantekening in de marge was geschied. Verder in de marge: ze zijn getrouwd op 11 mei 1642 tot Sloterdijk. Ik neem aan dat de trouwinschrijving in Sloterdijk gevonden kan worden, dus op zoekakten.nl. Aanvulling -  inderdaad image 49 LINK maar daar staat verder niets bij.

Peter S

Overigens is de handtekening van de bruidegom een uitdaging op zich,

handtekening1
Aanvulling - Maar goed, bij nader inzien, het archief zal wel gelijk hebben met de transcriptie "Jan Freijaldenhoffen". 

Peter S


Dank jullie wel allemaal. Jullie hebben mij enorm geholpen. 

En de familie wordt soms aangeduid als Oldenhoven, maar ook als Aldenhoven. En bij het huwelijk tussen een familie Vrij en Aldenhoven/Oldenhoven heeft men voor het gemak niet alleen de naam van de vader maar ook van de moeder aangenomen, dus zo is een familie Freialdenhoven of Vrijaldenhoven ontstaan in diverse schrijfwijzen. Lastige familiebanden.

Paula U.Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!