stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, Latijn » Onduidelijke plaatsnaam op ondertrouwakte uit 1779. Leeshulp gevraagd.

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

-

Hans Hauer

Everardus Rollema

Hallo Hans, gaat het om Johannes Hauer, was 30 jrn. oud ging op 14-12-1798 te Amsterdam in O.T. met de 22-jarige Lucretia Aletta Fisler. Hij was (Luthers) en zij was Geref.  DTB 644,p.487. Het e.e.a. volgens de site van het Stadsarchief Amsterdam. Lucretia is ged. te Amsterdam op 20-11-1776. En Johannes was ook te Amsterdam gedoopt, en wel op 20-09-1768 (Evangelisch Luthers)  Dit is maar een SCHOT voor de boeg, omdat er geen namen vermeld worden.

Vreemd Hans, je zit al sinds 2013 op Stamboomforum !!!!!!

En een publicatie van de Fam. Hauwer in Genealogie online

Of gaat het over de fam. de Haas, Koch of Meijer ???  O.T. te Amsterdam in het jr. 1779.

DHv. E.

Als het plaatsen van een afbeelding niet lukt geef dan op zijn minst namen van bruid en bruidegom en de plaats. In heel Nederland trouwden duizenden mensen in 1779 we kunnen niet ruiken wie u bedoelt. Als u hulp wilt zult u ons iets meer gegevens moeten verstrekken dan een streepje.

Annemarie57

Annemarie,

Dat streepje heb ik moeten zetten, daar anders de topic niet van start kon gaan.

Er stond alleen een nietszeggend vierkantje, daaruit kon ik concluderen, dat Hans een afbeelding probeerde te plaatsen en nu maar afwachten op een reactie van hem?

 

Vr. groet

Everardus

Everardus Rollema

Beste mensen , het is mij nog niet gelukt een scan van het uittreksel uit het betreffende ondertrouwregister hier te plaatsen; het aanbevolen tinypic werkt niet erg mee.

Hans Hauer

Zoals Annemarie zei: "Als het plaatsen van een afbeelding niet lukt geef dan op zijn minst namen van bruid en bruidegom en de plaats."

Daar komt bij, dat voor het ontcijferen van een scan vaak het grotere verband belangrijk is. Met andere woorden: de rest van die bladzijde of dat boek moet ook bekeken worden, om te zien hoe in andere inschrijvingen bepaalde letters geschreven worden.

Is het Arnhem 9-11-1779? LINK

Jan Clavaux

inderdaad: Arnhem 9-11-1779. Op de akte staat dat de bruidegom Hendrik Matthijs Koch afkomstig is uit Liesveld? of staat er toch iets anders?

Hans Hauer

Ik lees letterlijk Lietveld. Zie bijvoorbeeld de T's van Antonius van Remst in de inschrijving daaronder, en de L van Lambertus op de volgende pagina.
Mogelijk is Lietveld een verbastering van een plaats over de grens.
Liesveld (Zuidholland) is inderdaad ook niet zo waarschijnlijk.

In ieder geval kan iedereen er nu naar kijken Blij

Je zou het lidmatenregister eens kunnen bekijken: LINK

https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-99WK-GWP2

Jan Clavaux

Jan Clavaux

Of er staat Liefveld; mogelijk Lievelde (aanklikken) Gelderse plaats liggend tussen Lichtenvoorde en Groenlo. Net als NS-station Lichtenvoorde-Groenlo alias Lievelde.

Martin Jongkoen

Neen.

De F wordt door de dominee geschreven op de wijze, zoals ik die in mijn jeugd ook leerde schrijven met de kroontjespen.
Met een flinke lus aan de onderkant, en een klein krulletje ter hoogte van het dwarsstreepje.

Jan Clavaux

Hartelijk dank voor de reacties! In het lidmatenregister Arnhem zal ik hem niet vinden omdat hij in 1785 reeds in Maurik woonde (hij zal minstens 18 jaar geweest zijn toen hij belijdenis deed en dus lidmaat werd. Ik ga hem in het lidmatenregister Maurik zoeken. Lietveld oftewel Littfeld lijkt mij een plausibele optie: ik ga hiermee aan de slag! En ik laat weten wat ik eventueel zal vinden.

Hans Hauer


In het Arnhemse lidmatenregister staan niet alleen belijdenissen, maar ook de personen, die van elders kwamen, met hun plaats van herkomst.

In het lidmatenregister van Maurik zal hij (eventueel) helaas vermeld zijn als "met attestatie van Arnhem"

Verder zie ik nu pas, dat het Gelders Archief het ook op Lietveld houdt. Maar dat mag je uiteraard verwachten.

Jan ClavauxPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!