stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, vertaling, betekenis » Death record Grand Rapids, Michigan Elizabeth Platschorre (de Rooij) 1937. Leeshulp gevraagd



Profiel afbeelding

Ik kan de doodsoorzaak niet geheel lezen in de eerste regel.Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

http://seekingmichigan.contentdm.oclc.org/cdm/ref/collection/p16317coll1/id/782877

Menno de Rooij - 26 aug 2017 - 09:05

Er zal in elk geval wel bedoeld zijn: arteriosclerosis of atherosclerosis. Kijk maar in "Google".

G.Karssenberg - 26 aug 2017 - 09:24

arthriosclerosis?

edit

Er is geknoeid. Mogelijk werd de -h-(?) veranderd in een -e-. 

> arteriosclerosis?

De eerste -o- is allerminst duidelijk.

Pauwel - 26 aug 2017 - 11:22

Uit wikipedia overgenomen

Atheromatose of atherosclerose (Grieks, athere = tarwebrij, skleros = hard; in het Nederlands aderverkalking) is een gecompliceerde en langzaam voortschrijdende ziekte waarbij vetachtige stoffen in de wand van slagaders worden afgezet; de zogenaamde "fatty streak". In een later stadium wordt de plaque gevormd, die bestaat uit een kern van dode, vet-bevattende cellen en gladspierweefselcellen, bedekt met een kap bestaand uit gladspierweefselcellen en extracellulaire matrix-onderdelen.

Het is mogelijk dat een plaque zo sterk aangroeit, dat dit kan leiden tot afsluiting van een bloedvat. Echter, de frequentste klinische complicaties ontstaan door scheuren van de plaque waardoor de inhoud ervan vrij kan komen, en elders een embolie veroorzaakt (bijvoorbeeld een hartinfarct of herseninfarct).

Atherosclerose is een specifieke vorm van arteriosclerose.[

Laura

Laura Zeedijk-Sacre - 26 aug 2017 - 20:01


dank jullie wel

Menno de Rooij - 27 aug 2017 - 16:45







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu