stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, Latijn » Testament van Marrichien Harmans Gresnigh 1687

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Wie kan voor mij het Testament van Marrichien Harmans Gresnigh ontcijferen ?

Ik kan mij zelf een klein beetje behelpen met oude handschriften, maar ditmaal gaat het boven mijn pet, ook omdat de scan bij mij slecht leesbaar is.

http://hetutrechtsarchief.nl/onderzoek/resultaten/archieven?mivast=39&miadt=39&mizig=100&miview=tbl&milang=nl&micols=1&misort=dt%7Casc&mires=0&mip1=gres*&mizk_alle=24-04-1687

Willem van de Pol

De eerste bladzijde is gewoon slecht leesbaar omdat de inkt erg verbleekt is.  Ik zie iets van ' verstand' zal wel de standaardzin zijn dat ze nog bij haar verstand is. Belangrijkste zijn de namen van haar kinderen die ook in het uittreksel staan (en op de wel leesbare tweede bladzijde). Had je haar huwelijk al?

Bruidegom:

Cornelis de Groot

Bruid:

Marichgen Gresnicht

Aktedatum:
 

28-10-1637

Akteplaats:
 

Utrecht

Gezindte:
 

CIV

Toegangsnummer:
 

711 Burgerlijke stand gemeente Utrecht en van de voormalige gemeente Zuilen: retroacta doop- trouw- en begraafregisters

Inventarisnummer:
 

85

Paginanummer:
 

324

Annemarie57

Hallo Annemarie, ik ben op zoek naar de link tussen de Utrechtse en Delftse familie Grisnigt. 

Volgens mij komt Jan Hermans Gressenich uit Utrecht en zijn zoon Maarten Jans Gressenich trouwt in 1648 met een Gijsbertje Jans uit Utrecht. Ik dacht wellicht een aanwijzing in dit testament te vinden, wat (te) ver gezocht misschien.

Willem van de Pol

Aangezien Maritge zelf kinderen had zal er in het testament niets staan over broers en zussen, neef en nichten. Waarom zou ze?

Annemarie57

Je hebt gelijk, te ver gezocht van mij.

Willem van de Pol

Als ze ongehuwd of kinderloos geweest zou zijn dan had je een grote kans gehad. Suikerooms en -tantes hebben meestal interessante testamenten met veel familieleden vermeld. 

Annemarie57

Gressenich is een plaatsje in de buurt van Aken.
Er waren dus vast en zeker meerdere families, die daar hun achternaam aan ontleenden, zonder dat zij aan elkaar verwant waren.

Jan Clavaux

Die akten zijn pasgeleden in een ander draadje al de revue gepasseerd Willem. Kan alleen het draadje even niet zo snel terugvinden.

Annemarie57

Ja die, heb ik zeker verkeerde zoekterm gebruikt. Vroeger kon je door te klikken op de naam van de vragensteller nog even snel recente vragen van die persoon terugvinden, maar die lijst is weg helaas.

Annemarie57


PauwelPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!