stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, Latijn » Slecht leesbare straatnaam in Vlissingen.

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Toch een stukje gevonden over deze benaming "Pannekot", zie hier (2de kolom, bijna bovenaan, stukje van bijna halve kolom lengte).

Vlissingen. — 't Is maar voor werkbijen. Beneden aan den dijk, aan het stedelyk badhuis staan eenige woningen. Deze straat wordt gewoonlijk genoemd „Pannekot". Het zyn voornamelijk arbeiders die daar huizen, en deze soort menschen, (etc.)

Uit: De toekomst; socialistisch weekblad voor Zeeland en Westelijk Brabant, jrg 10, 1902-1903, 21-06-1902.

Peter S

Zie ook via "Google": "Suuse van 't Pannekot" Vlissingen.

G.Karssenberg

Mooie vondsten. Dank!

RoberT


Hoewel ik hier verder geen informatie over zie, ter aanvulling nog een paar links indien niet bekend.

http://www.topotijdreis.nl/ zoom in op Vlissingen en gebruik de tijdbalk om de betreffende kaart te laten zien op het geselecteerde gebied. Het gaat hier dus om de lokatie van het badhuis ten NW.

De kadastrale minuutplans voor Vlissingen: verzamelplan hier en minuutkaart van Sectie A (waar het hier over gaat) hier. Vervolgens de nummers opzoeken in de oorspronkelijke aanwijzende tafels voor Sectie A hier. Deze zijn echter wellicht wat te oud, er zijn latere kaarten maar die staan m.i. niet online; i.h.b. zou het een idee zijn om die van 1910 te bekijken (beschrijving hier).

Peter SPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!