stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, Latijn » Leeshulp met ondertrouw akte

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Beste allen,

Kan iemand mij helpen met het ontrafelen van de volgende ondertrouw, de middelste op de linkerpagina: (link)

Kan niet ontdekken wat er op de volgende puntjes hoort te staan.

"George Kid, wed. van Elijsabet Din(Du?), sargant onder Cap. Jongh

met

Margriet Uiterweerde jd van ....... woont in de ....... straat?"

 

Ik hoor het graag en alvast bedankt!

Roy

RoyH

van Sutphen.

G.Karssenberg

Zie ook de vragen en de antwoorden in augustus 2017 in de buurt van deze vraag.

G.Karssenberg

 woont in de colperstraet

Peter S

Dat zal dus de huidige Kolperstraat zijn - in het hart van 's-Hertogenbosch - postcode 5211 KB en KC.

G.Karssenberg

Onwijs bedankt G & Peter!

RoyH

Dat moet het infanterieregiment Schotten IR675a van colonel John Wanchope zijn, onder captain William Young, dat op 11-5-1688 in Den Bosch neerstreek.

George liet er geen gras over groeien.

Jan Clavaux

Bedankt Jan!

Beetje off-topic maar ik heb hem (hoogstwaarschijnlijk) ook al een paar keer gevonden in de http://www.bossche-encyclopedie.nl/ onder George Kied/Kide/Keide tussen 1676 & 1687. Vermoedelijk zat hij denk ik dan ook in de voorgaande regimenten onder Douglas en Colyear.

Weet iemand waar ik meer informatie kan vinden over George persoonlijk? Bijvoorbeeld waar hij vandaan kwam? En wat bedoel je met "George liet er geen gras over groeien"?

Ik hoor het graag!

RoyH

Weet iemand waar ik meer informatie kan vinden over George persoonlijk? Bijvoorbeeld waar hij vandaan kwam?

Ter info voor mede speurders, dit is een vraag die m.i. reeds is gesteld op https://www.stamboomforum.nl/familienamen/2/61689/0 waar de vraagsteller de nodige verdere informatie heeft geplaatst met verwijzing naar nog een eerder item. Ik was al begonnen met het plaatsen van links naar de 3 delen van de Scots Brigades in Holland maar meen dat de vraagsteller deze reeds kent en ook al heeft gezien dat de gezochte persoon daar niet in lijkt te staan.

Overigens wat @Jan Clavaux's opmerking betreft dat George er geen gras over heeft laten groeien, bespaar ik Jan misschien de moeite erop te wijzen dat George blijkbaar ondertrouwde in juli met een bruid die in een stad woonde waar hijzelf als militair pas in mei was gearriveerd. 

Peter S

Hi Peter!

Bedankt en yes, dat klopt inderdaad. Ik heb het eerste deel van de Scots Brigades doorgelezen en er staat wel wat informatie met betrekking tot het regiment waar George in zat maar verder kan ik er niet veel in vinden. Mijn excuses voor het niet vermelden van het vorige topic, in eerste instantie had mijn vraag ook eigenlijk betrekking op de leeshulp. Zal in het vervolg de vorige topics vermelden!

En wbt de opmerking van Jan Clavaux, het was me even ontgaan gezien ik er vanuit ga/ging dat George al een hele tijd in Den Bosch zat in andere regimenten. Maar bedankt voor de opheldering! :)

RoyH

Aangezien alleen deel 1 van de 3 delen "The Scots Brigade in the Service of the United Netherlands" genoemd wordt bij deze links naar alle drie de delen, mochten die bij iemand niet allemaal bekend zijn.

deel 1
deel 2
deel 3

Volgens mij staat de gezochte persoon hier niet in - wel latere Kids. [Deze links komen van een eerdere door mij geplaatste posting hier over een Watson.]

Peter S


Bedankt Peter!

RoyHPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!