stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, Latijn » Leeshulp gevraagd - begraafinschrijving Heilbronn 1713

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Is er een kenner van het oud Duits schrift, die me zou kunnen vertellen wat er precies staat bij de inschrijving op 4 januari 1713, rechterbladzijde: https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3Q9M-CS54-TSPL-2?i=352&cat=273170

Ik haal eruit dat Johann Friedrich, zoon van Johannes Kreb, begraven werd en maar 2 jaar en 3 weken oud werd. Ben erg geïnteresseerd in wat na de achternaam Kreb staat.

Dank voor de hulp.

Maarten

p.s. Ik had eigenlijk een bestand willen uploaden, maar dat lukt met geen mogelijkheid.

Maarten Krips

Het lukt mij sinds kort om afbeeldingen tebplaatsen, dus bij deze.... ik kan alleen (nog) niet de juiste tekst vergroten en apart in beeld brengen ????

Bedet

Dan ben je al een stap verder dan ik Bedet, ik blijf steken bij het uploaden van bestanden, dat lukt maar niet.

En hier is er nog eentje:

https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3Q9M-CS54-TSP2-K?i=358&cat=273170

Rechterbladzijde, laatste begrafenis van 1727. Daar staat een beroep (?) vermeld achter de naam van Johannes Ludwig Kreb?

Maarten Krips

Schuhflicker = schoenmaker, schoenlapper
Schueflickern

ChrisvD

Wow, dank je wel Chris. Ik begin zowaar te denken dat ik wel eens beet zou kunnen hebben: toen de Kripsen in 1711 in Nederland kwamen waren het eerst twee generaties soldaten, maar in de 19e eeuw werden ze schoenmaker...

Maarten Krips

Voor de volledigheid, even testen of het nu wel lukt te uploaden.

Begrafenis Johann Friedrich Kreb 1713 Heilbronn

En zowaar :-)  Dank aan Pauwel voor zijn duidelijke instructies.

En dank aan jou Chris voor je Tips voor het lezen van Duitse handschriften. Als de nazomer voorbij is ga ik me daar maar eens in verdiepen.

Maarten

Maarten Krips

@ Bedet,

Download de FS afbeelding, sla op en open vervolgens in, bijvoorbeeld, Microsoft Paint. Maak een selectie van het gedeelte waarvan je een uitsnede wilt maken. Klik op Bijsnijden en sla op. De rest weet je, denk ik.

Pauwel


@Pauwel...... dat het zo simpel zou zijn.... Onschuldig. Ik was niet op het idee van paint gekomen. Zo moet het inderdaad lukken, dank je wel.

BedetPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!