stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, Latijn » Overlijden Janneke Valke te Aardenburg, Zeeland 29-12-1728. Waar geboren?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

In het doodboek van de Gereformeerde Gemeente te Aardenburg staat vermeld : 

1728                 December

En op de vierde vermelding links.

      29 Janneke Valke geboren in ?????????

Kan iemand de vraagtekens voor mij invullen?

De url is : https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-89QJ-9RQ3?i=284&cc=2036997 

Bij voorbaat mijn hartelijke dank.

Louis de Wit

Ik denk dat er Bewestereede staat. Bewester Eede is een polder in de buurt van Aardenburg (zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Polders_rond_Aardenburg)

Anton Schuttelaars

Hallo Louis, heb je geen aanvullende informatie, zoals met wie was ze getr. en wanneer, de namen van de 2 kinderen incl data. Als haar sterf datum, incl haar leeftijd (45 jr.) is ze mogelijk van 1683. Weet je toevallig ook haar geloofsrichting ! Was het inderdaad: Geref. ?

DHv. E.

Anton, 

 

Daar lijkt het inderdaad wel erg op en het is iets ten zuiden van Aardenburg. Ik zal eens zien of ik haar doop in Eede kan vinden of anders in een andere naburige plaats.

Bedankt.

Louis de Wit

Gereformeerd of Mennoniet. Haar man, Abraham de Koker was van Mennoniete afkomst voor zover ik verwacht. Andere "de Kokers" waren inderdaad Menneniet en stapten over naar de Gereformeerde kerk heb ik gezien. Het doodboek waarin ze is vermeld geeft de doden van beide.

Abraham de Koker was van Groede, maar ik weet zijn geboortedatum of doopdatum nog niet. Hij is op 19-03-1718 te Waterland in ondertrouw gegaan met Janneke, die weduwe was van Pieter Coene. Maar van Waterlandskerke en Waterdijk zijn wienig dtb gegevens meer beschikbaar. Helaas. Ik houd het bij het antwoord van Anton. 

Nog even ter aanvulling. Na het overlijden van Janneke trouwde Abraham op 05-03-1730 te Aardenburg met Tanneken Slock. Url : https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QSQ-G9QJ-6Z6R?i=69&cc=2036997

Tannek werd begraven op 10-10-1744 te Aardenburg zie de url : https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-L9QJ-9P1Z?i=316&cc=2036997 en was geboortig in de Biesenpolder ± 1706

Ik weet (nu) alleen nog van de kinderen van Abraham en Tanneke maar heb ook die (nu) nog niet in het gereformeerde doopboek van Aardenburg kunnen vinden..Maar ik ga verder. 

Met dank voor de reacties.

Louis de Wit

In het weeskamerarchief van de gemeente Sluis wordt een Janneke Valcke vermeld. Zij is daar beschreven in 1677 als dochter van Pieter Valcke en Neeltje Christiaensen.

Er staan nog meer broers en zusters vermeld: Cornelia, Anna, Maeike, Louis en Pieter.

Janneke Valcke, persoon in het weeskamerarchief van Sluis, 04-03-1677
Rol:
 

Persoon in weeskamerarchief

Weeskamer te:
 

Sluis

Betreft:
 

Staat

Datum:
 

04-03-1677

Nummer:
 

19

Beschrijving:
 

Ovl. Sluis: Jacob Couwelier jr. zn v. Jacob Couwelier X Ester du Bois. Erfgen. Nakom. mdr ovl. in 4 takken. 1: Abraham du Bois, 2: Rebecca du Bois, 3: Susanna du Bois, 4: Sara du Bois. 1: Abraham du Bois X N.N. Knd.: a. Susanna du Bois X Jan Negeman, b. Ragel du Bois, c. Ester du Bois X Gerrit de Warrem, d. Abraham du Bois X N.N., e. Anna du Bois, tr.I: Pauwels Wisse, tr.II: Jan de Puijt. Kind uit 1d: Pieter du Bois. Knd. uit 1e: a. Anna Wisse X Abraham de Visscher, b. Louis Wisse X N.N., waaruit: Pauwelis Wisse. 2: Rebecca du Bois X Nicolaes Hermerijns. Knd. a. Louijs Hermereijns X Jaqueline Velemans. Kinderen uit 2a: Rebecca Hermereijns, Josijntje Hermereijns, Claes Hermereijns, Johanna Hermereijns, Jan Hermereijns. Marija Hermereijns, Jacquelijntje Hermereijns, Louise Hermereijns, Ester Hermereijns. 3: Susanna du Bois X Jan Christiaensen. Knd. a. Christiaen Christiaensen X N.N. b. Pieter Valcke X Neeltje Christiaensen. Kind uit 3a: Susanna Christiaensen X Jan Janse de Beijtelaer, knd. 3b: Maijken Valcke X Pieter Willemsen, Cornelia Valcke X Jan Loijsen de Rijnck. Louis Valcke, Anna Valcke X Thomas France, Pieter Valcke, Janneke Valcke. Tak 4: Sara du Bois X Pieter de Clerq. Kind: a. Abraham de Clerq, tr:I: Cornelia Gissel. Tr.II: Cathelijnken Louw. Uit a I: Abraham le Cerq, uit aII: Jacobus le Clerq. Batig slot: £ 1140.13.5

Toegangsnummer:
 

11 Rechterlijke, Weeskamer en Notariële Archieven Zeeuws-Vlaanderen (RAZVL), 1447-1796

Inventarisnummer:
 

1812 [Aanvragen (verzoek tot inzage op de studiezaal)  ]

Bedet


Ik maak hieruit op dat Janneke in 1677 erfgename is in de nalatenschap van Jacob Couwelier. Hoewel ik de andere kinderen van Pieter Valke en Neeltje niet ken denk ik op dit moment dat deze Janneke niet dezelfde persoon is als de Janneke die met Abraham de Koker trouwde. Reden waarom ik dat denk is dat bij haar overlijden in 1728 wordt gemeld dat ze 45 jaar oud is. Dan zou ze geboren zijn rond 1683 ( in Bewester Eede en dat is ruim later dan 1677. Ik houd het in gedachten.

Waarvoor mijn dank.

Louis de WitPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!