stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, Latijn » Notariele akte ?msterdam 1655

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Simon Hart verwijst voor "Helm" naar "Hjelm" in Denemarken - maar dat is in elk geval thans een onbewoond eiland...

G.Karssenberg

Ja, weet ik. Ik hen contact gehad met het staatsarchief Denemarken. Er zijn meer opties in Denemarken, en ook nog in Noorwegen. In Denemarken loopt het iig vast omdat de doopboeken niet ver genoeg teruggaan. Jammer dat ik via de VOC ook niet wijzer word.

niepoort

Nog een kleine correctieve aanvulling.
Personen, die vóór 1700 bij de VOC werkten, komen (nog) nauwelijks in de online database voor.

"In de database zijn gegevens van de opvarenden te vinden van de schepen die tussen 1700 en 1795 naar de Oost voeren."

Jan Clavaux

Vandaar! Misschien komen die gegevens ook ooit on line. Of zijn ze er simpelweg niet meer? Of moet ik daarvoor naar het NA?

niepoort


Krijg zojuist bericht van Peter dat oudere gegevens van de Voc grotendeels verloren zijn gegaan. Wat bewaard is, is online. Zo kom ik dus niet verder. Misschien is het overlijden van Marten nog te vinden in Amsterdam, maar mij is dat niet gelukt. Marten ontbrak bij het eerste huwelijk van zijn zoon Jasper (consent ingebracht) en treedt niet op als  doopgetuige bij een van diens kinderen. Mogelijk kort na 1655 overleden of uit Amsterdam vertrokken. Ik weet niet waar ik nu nog zoeken kan.

niepoortPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!