stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, Latijn » wie kan deze akte voor mij lezen?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Pauwel

Klopt. En ook nog een doop in 1650 en 1651.

Paula U.

Ik heb via de doopgetuigen wel een goed beeld van de familie Bouleyn/Bollin. Ook achterhaald dat enkelen van de familie Bouleyn/Bollin trouwen in de familie Gesquiere/Geschier. Ook in Leiden.

De namen van de kinderen van Nicaise Gequiere en Lijsbeth Bouleyn komen overeen met zijn broers en zussen. Ook Marie, zo heet dan zijn (vermoedelijke) moeder en Pierre, zo heet zijn (vermoedelijke) vader.

Paula U.

Hallo Pauwel,

Nog een ingekomen bericht van secrétaire du Cercle Généalogique de la Vallée de la Lys et du Ferrain. (De link die jij had doorgegeven)!

Misschien vind je het leuk om te weten. Zij zeggen het volgende:

Pierre GHESQUIERE et Marie CASTEL ont eut plusieurs enfants en habitant à Halluin
27-05-1624 GHESQUIERE (non Mentionné) ?
BIERE Jan de Linselles, DESTAILLEUR Margrete de Wervicq

Le prénom du premier n'est pas écrit soit parce qu'il est mort très vite, soit parce que l'acte n'a pas été écrit tout de suite et que le prêtre l'a oublié.
Aucun prénom n'a été ajouté ensuite ce qui semble dire qu'on n'a jamais eut besoin de son acte de baptême pour son mariage.

(vertaald met dank aan google vertaal):

"De naam van de eerste is ook niet geschreven omdat hij heel snel stierf, of omdat de daad niet onmiddellijk werd geschreven en dat de priester hem is vergeten.
Er is geen naam aan toegevoegd, wat lijkt te zeggen dat iemand zijn doopcertificaat nooit nodig had voor zijn huwelijk."

Als dit Nicaise is, dan zou het kunnen, dat hij voor zijn huwelijk in Leiden helemaal zijn doopakte niet nodig had. In die tijd was dat gewoon.

Groet weer, Paula

Paula U.

Het is dus gelukt, vooral door jouw meedenken en de links die je mij hebt gestuurd. Vooral http://douketi.free.fr/index2.html. Wat een fantastische site is dat. Dit heeft uiteindelijk geleid tot dit resultaat.

Dus nogmaals heel, heel hartelijk dank!

Groet, Paula

Paula U.

Hallo Paula,

Ook ik heb veel onderzoek in Ghesquier zitten, maar ik heb nergens een verband kunnen vinden tussen Nicaise en de familie die uit Halewijn komt.

Jij wel? 
Als hij trouwt, is geen enkele familie getuige. Ook bij zijn kinderen zijn die er niet.  Het lijkt alsof hij de enige van zijn familie is, die in Leiden zit.

(Of hij moet enorme bonje gekregen hebben, maar dat lijkt me niet zo waarschijnlijk.) 

Of heb jij wel verbanden gevonden? Dat hij getuige is bij familie of omgekeerd? 
Ik hoor het graag. 

jouke

Hallo Jouke, Ik heb inmiddels heel veel informatie, maar zoek je echt Nicaise of de familie Gecquiere in het algemeen?

Ik heb ook veel informatie gekregen van Jan Achterberg en Willem Hak bij het andere forum over de huwelijksakte van Margriet Gecquiere en Jean Poleth. Daar heb jij toen ook gereageerd. Heb je die links al nagetrokken?

Die informatie van deze heren (ik heb jullie al heel erg bedankt, maar nogmaals bij deze), heeft mij op het goede spoor gezet. En de akte gevonden, die uiteindelijk samen met Pauwel, tot het eindresultaat heeft geleid.

Paula U.

Anders moet je wat specifieker aangeven, wie je zoekt. Het is nl een lastige naam met een zeer grote familie.

Paula U.

Dag Paula,

Pauwel, ik ben eruit! Het gaat hier om een doopakte en geen geboorteakte. Het kind is dus niet doodgeboren, want het is een aantal dagen later gedoopt in bijzijn van een peter en een meter.

Even voor de duidelijkheid, deze opmerking van jou betreft uitsluitend de doop van "27-05-1624 GHESQUIERE (non mentionné)", begrijp ik dat goed?

Geweldige service overigens van de Cercle Généalogique de la Vallée de la Lys et du Ferrain!

Groet, Pauwel

Pauwel

Ja, klopt. Alleen die akte. Hij heeft 9 broers en zussen met deze ouders. Hij is de middelste.

Paula U.

Nu alle aktes gevonden. Zeker een mooie service en heel snel.

Paula U.

Vervallen 

Paula U.

Heb onderzoek gedaan naar de familie Geschiere/ etc.   in Leiden. Er zijn diverse families, afkomstig uit Ieper, Comene, Valenciennes, Halewijn, Bondu, Armentieres, etc. 
Tussen veel families zit geen enkele band.   Zo heb ik niets (ook geen getuigen over en weer, vernoemingen etc. ) kunnen vinden tusen Nicaise uit Tournai en de familie uit Halewijn. 
Jij zegt van wel. Ik ben heel benieuwd naar wat je dan gevonden hebt.  
Want zoals ik al schreef: als Nicaise familie is van de rest, waarom zijn ze dan nooit over en weer getuige? 

jouke

Beste Jouke, 

Van de 9 broers en zussen van Nicaise heb ik er 7 in Leiden terug kunnen vinden en ja, in de huwelijksaktes staan verschillende plaatsen van afkomst, zoals Bondue, Rijssel, Doornick en Halewijn/Halluin. En toch allemaal familie. Zoek maar eens op Pieter, Jacques, Noel,  antoinette,  marquerite, Philip en nicolaes gecquiere of gesquire oid. 

Deze mensen waren op de vlucht vanuit de zuidelijke Nederlanden en noord Frankrijk naar het noorden, allen via een andere weg en tussenstops.

Er zijn er veel te vinden in Leiden,  maar ook in Utrecht en Amsterdam. Probeer eens verbanden te leggen tussen de getuigen en namen van hun kinderen. Zo heb ik het ook gedaan.

Veel succes!

En gebruik de geleverde links in de diverse fora.

Paula U.


Ik denk dat je mijn vraag niet goed begrijpt. De verbanden tussen die andere families heb ik grotendeels gevonden. 
 Mijn punt is dat Nicase niet in die familie thuis hoort. Ik heb er geen enkele aanwijzing voor gevonden. 
Jij wel?  
Dat Jacques, Noe, Antoinette en Nicolas in één gezin thuishoren, weet ik. 
Waarom denk je dat Nicase daarin hoort.  
Welke aanwijzing heb je daarvoor?  

 

Je hoeft me niet uit te leggen hoe ik onderzoek moet doen. Heb ook contact met Franse genealogen hierover, dat is het punt niet. 
Ik vraag aan jou waarom je denkt dat Nicase in die familie past. 

joukePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!