stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, Latijn » Walmoet(d) Zutphen/Amsterdam

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Er is blijkbaar een boerderij in Hengelo (Gld.) met de naam Stapelkamp/Welgemoed/Walgemoed.

G.Karssenberg

Inderdaad Ja schuddend : de boerderij Welgemoet is te zien op deze minuutplan van ca. 1830, rechts, in de buurt Stapelbroek - dus sectie B blad 1. T.b.v. het overzicht, de verzamelplan is hier, daar staat Welgemoet ook op, midden boven.

Peter S2

Mooi heren , dan is dit wat mij betreft opgelost waar het om de Wal(ge)moet(s) gaat . Dank voor het speurwerk en het meedenken !

Nu nog verder op zoek naar Geeske(n) Schuijrink (Schuering , Schuring , Schurink etc.) en ook Engelina Luisink (Lusing , Luesink etc) 

dochter van Derk Luisink.

Wat dat laatste betreft , ik heb in Laren (Gld.) een Derk Hendriks en Maria Egberts gevonden wonende op Luuscher? met dochter

Engeltje van 04-04-1725 . Zou ze dat kunnen zijn ? Ik vindt echter geen aantekeningen bij NH lidmaten over vertrek naar Amsterdam of Zutphen

Bert Nijkamp

Wat Engelina Luisink betreft, ter herinnering, in de ondertrouwinschrijving in 1751 te Amsterdam staat dus dat ze 27jr. was, van Zutphen, dat haar vader Dirk eveneens te Zutphen was, en verder is bekend (zie bericht @Willem Hak) dat een Marija Luesink (zus of anders moeder?) samen met Derk Luesink optrad als doopgetuige bij een van haar kinderen.

Engelina heeft in 1753 belijdenis gedaan te Amsterdam (woonde in de Heerestraat; link image 88/596) dus zou er voor haar m.i. niet naar een eerdere lidmateninschrijving hoeven te worden gezocht.

Peter S2

Wat de kandidate te Laren betreft, in die doopinschrijving staat m.i. inderdaad dat de vader Derk Hendriks op Luuscher in Harfsen was. Als Zutphen zelf verder niets oplevert zou je evt. de rest van dat gezin uit kunnen zoeken (je zou dus een zus Maria verwachten), en bekijken wat er met dit gezin gebeurd is (klaarblijkelijk via Zutphen naar Amsterdam?).

Peter S2

[Ter aanvulling alsnog de ondertrouwinschrijving in de Nieuwe Kerk van Hendrik Walmoed van Zutphen, in de Langestr. en Engelina Luisink, van Zutphen, op de Lelygr. 25.7.1751 (link image 209/470). En hun trouwinschrijving in dezelfde kerk op 8.8.1751 (link image 209/600).]

Peter S2

In Zutphen vind ik geen vermelding van Dirk Luesink, de vader van Engelina. Zutphen was een garnizoensplaats, het is mogelijk dat hij daar alleen maar in garnizoen lag. Wellicht een zijspoor, misschien alleen maar in gedachte houden de volgende informatie, ik heb nu geen tijd dit verder te bekijken:

Derk Luesink, soldaat otr. 8.10.1723 te Borculo met Maria Meddelars?, tr. Groenlo 10.10.1723 waar staat vermeld dat hij diende in de compagnie van kapitein Haarsema te Borculo. Tot 1730 zie ik in Borculo maar 2 kinderen gedoopt van hen maar dat is wel incl. een zoon in het vermeende geboortejaar van Engelina:

1. Jan Hendrik 16.7.1724 Borculo tr. Borculo 29.10.1752, soldaat in de compagnie van kapitein Feith?, had een zoon Derk die otr. Amsterdam 1780 met Hendrina Smit (link)
2. Roelof 11.8.1726 Borculo.

Edit: Dit item is m.i. beter thuis in het algemene forum, niet voor leeshulp.

Peter S2

Dank je Willem , prima initiatief . Verteld ook meer over de zoek opties in het algemeen .

Bert Nijkamp


Dank je Peter , klinkt niet vreemd . En Maria komen we ook tegen als getuige in Amsterdam . Zal kijken

of er nog meer aanwijzigingen zijn die de theorie ondersteunen .

Bert NijkampPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!