stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, Latijn » Pieter Scholte

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik kan o.a.de plaatsnaam in deze  van de akte niet thuisbrengen.

https://archief.amsterdam/indexen/ondertrouwregisters_1565-1811/zoek/query.nl.pl?i1=1&a1=diel&x=20&z=b#A24711000055

Heb alle mogelijkheden bij herkomstonderzoek Amsterdam doorgebladerd

johan scholte

Ik vermoed dat Bredstedt wordt bedoeld (haal ik ook uit Herkomstonderzoek Simon Hart)

Annemarie57

Misschien valt er nog wat meer informatie over hem elders te vinden. Wat was zijn geloof? Indien Luthers: de trouwboeken beginnen medio 1632 meen ik, en de gebruikelijke communicantenboekjes beginnen m.i. eveneens te laat voor hem, maar er is wel een eerder register. dat van rond die tijd is (de datering is onzeker; 1626 wordt genoemd maar het zal wel een periode beslaan). Indien hij niet Luthers was zou ik voor de zekerheid de echte trouwinschrijving opzoeken, hoewel daar vrijwel zeker niets bij staat.
Daarin begint de P (mannen) m.i. op folio 101, loopt dan t/m 114, en gaat dan verder op 153 blijkens aantekening onderaan (deze procedure kan zich herhalen). Ik ken zijn patroniem niet en evenmin zijn beroep - die zouden helpen. NB: Als er een aantal jaren achter een naam staat is dat niet de leeftijd maar het aantal jaren dat de persoon al lidmaat was.  Maar goed, misschien was hij helemaal niet E:L.

Peter S2


kan helaas geen kinderen vinden in A´dam

johan scholtePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!