stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, vertaling, betekenis » Dirck Dircksz van Crachtwijk / Evertgen (Everarda) van Dorsten te Amersfoort (1608)



Profiel afbeelding

Heeft iemand wellicht al een transcriptie gemaakt van de Huwelijkse Voorwaarden van het huwelijk van Dirck Dircksz van Crachtwijk en Evertgen (Everarda) van Dorsten te Amersfoort in 1608?

Gert Jan van Dorsten - 9 mei 2018 - 15:50

Wellicht niet, maar als U een link kunt plaatsen naar scans van de akte (dit bij voorkeur), of de scans hier direct kunt plaatsen, dan zal hopelijk de moderator Uw vraag verplaatsen naar het subforum Leeshulp. Er zijn veel vrijwilligers die U daar ongetwijfeld graag helpen de akte te transcriberen, en de expertise daar is van zeer hoge klasse. Als er geen link is waar de scans te zien zijn, maar U heeft wel digitale foto's van de akte en weet niet hoe die hier te plaatsen, laat dit dan weten, een uitleg hierover kan worden gegeven.

Peter S2 - 9 mei 2018 - 19:29

Peter, dank voor je reactie. Helaas heb ik nog geen scans gezien / gevonden. Het bevindt zich in het archief van Huis ter Horst binnen het GeldersArchief.nl, maar volgens mij moet je het bekijken van de betreffende akte aanvragen en in het archief komen bekijken en daar heb ik nog niet de tijd voor gehad. Mocht al niet iemand het hebben, dan zal ik dat zeker een keer gaan doen en een scan maken.

Gert Jan van Dorsten - 11 mei 2018 - 18:25


Ter aanvulling het betreft deze charter. Inderdaad zie ik hier geen ikoontje bij waarmee een scan kan worden aangevraagd (zie deze uitleg). Het zou dus zaak zijn om een digitale foto zelf ter plaatse te maken en dan een verzoek tot hulp voor een transcriptie in bovengenoemd subforum leeshulp te plaatsen, met de digitale foto('s).

Peter S2 - 11 mei 2018 - 18:32







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu