stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, vertaling, betekenis » leeshulp Vierschaar



Profiel afbeelding

Wie kan mij helpen om deze tekst uit de Vierschaar te Vlaardingen te ontcijferen. wat wil ormgen Pietersdr nu? wil ormgen pietersdr dat Claes arents Snuijff van de bewindhebbers van de OIC de penningen van THeunis Jacobs Aleman ophaalt? maar daarna ben ik hem kwijt.

 

Ormgen Pietersdr. weduwe Arijen Engelsz. wonende deze stad constitueert Claes Arentsz.Snuijff wonende Schiedam om van de bewindhebbers der Oost Indische Compagnie te Amsterdam te ontvangen de penningen die Theunis Jacobsz. Aleman, haar constituantes zusters en zijn geconstitueerdes huisvrouw zusters zoon, overleden op het schip “Aeckersloot”, verdiend heeft.

yorick - 15 aug 2018 - 08:31

Er staat verder dat Theunis -overleden op het schip de Aeckersloot- de zoon is van de zuster van Ormgen Pieters en de zoon is van de zuster van de vrouw van Claes Arentsz Snuijff. 

Je veronderstelling is trouwens juist.

JP Ouweltjes - 15 aug 2018 - 09:30

Teunis was een zoon van Ormtge's zuster. Een neefje dus. Claes Arentsz Snuijf was kennelijk gehuwd met een andere zus van Ormtge, dus was Teunis ook een neefje van Claes.

 

Edit dat laatste is fout. Claes was getrouwd met Maertgen Thonisdr. 

Nr. 24 folio 4 d.d. 13-09-1631.
Claes Ariensse j.m. geb. van Vlaardingen won. alhier, geass. met Jeffgen Gerrits zijn moeder X
Maertgen Tones j.d. geass. met Trijntgen Wiggerts haar stiefmoeder

Claes Arentsz Snuijf komt ook voor als Claes Arentsz van Noort. Toevallig stamt mijn man af van zijn broer Simon.

Uitgeschreven lid - 15 aug 2018 - 11:22


allebei bedankt voor de opheldering dit is echt een hele interessante familie die de weg naar de notaris e.d. wel wist te vinden en elke keer kwam er weer een nieuwe oom of tante of opa of de vrouw van de broer van de opa.... mee. dat maakt het soms wel heel ingewikkeld maar wel een prachtige bron aan familie informatie.

yorick - 15 aug 2018 - 13:06







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu