stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, vertaling, betekenis » Wat betekend dit? (Aantekening onder naam in Stamboek) [O.O.F Nr?] opgelost



Profiel afbeelding

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 

Heden kwam ik het volgende tegen, zelf denk ik dat er O.O.F N 11763 staat. Ik zoek geen informatie over bovenstaand persoon, maar ben nieuwsgierig wat deze 'verwijzing' betekend. 

 

Met vriendelijke groet,

 

Duurlode

Uitgeschreven lid - 5 okt 2018 - 18:23

Uw scan biedt weinig ruimte voor een context. Staat voorin (of achterin) het aangehaalde stamboek niet een lijst met gebruikte afkortingen? 'o.o.' Zal staan voor onderofficier, maar de 'f' lijkt op basis van dit plaatje lastig in te vullen.

W. van der Kooij - 6 okt 2018 - 09:39

Mogelijk wordt verwezen naar een boek met Onderofficieren nr ......... zoals vermeld.

Uitgeschreven lid - 6 okt 2018 - 13:48

Pauwel - 6 okt 2018 - 16:10

Bedankt! Sorry, volgende keer zal ik meer context bieden. Ik ga verder zoeken op onderofficieren.

Uitgeschreven lid - 6 okt 2018 - 19:19


met dank aan Pauwel:

... op de volgende wijze vermeld: O. O. F. "No Dit nummer wordt, op voorschreven wijze, op de stamboeken, onder den naam ... 33 van bet reglement bedoeld , ook dan wanneer zij in eene positie beneden die van onderofficier in dienst treden ...

Uw hoofdpersoon wordt volgens mij ook vermeld als "bewoner" in Veenhuizen waar de rang korporaal wordt genoemd. Maar ik neem aan dat dit alles u reeds bekend is.

mvg-Ben

Ben Wegman - 7 okt 2018 - 11:47







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu