stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, ook Latijn » Jelmer Tomassen


Profiel afbeelding

In een koopacte van 1658 kom ik ene Jelmer Tomassen ( schipper op 't Lijtse Veer) tegen; A09930000174. Heeft iemand aanknopingspunten bij deze persoon.

George Visser

Gehuwd met Aeltgen Jans van Meeckeren? [link]

JP Ouweltjes

Zijn twee huwelijken hier.

JP Ouweltjes

kind:

, Aeltje

doopdatum:

25-12-1644

kerk:

Nieuwe Kerk

godsdienst:

Hervormd

vader:

Tomasz, Jelmer

moeder:

[van] Jans Meeckeren, Aeltje

bronverwijzing:

DTB 42, p.440

Doopregister: NL-SAA-24661257

Renee2

Beste JP,

Ja, dat is wel de Jelmer Tomassen, die ik zoek. Zijn moeder was, naar mijn mening, dan Jeltje Jelmers gehuwd met Thomas Sickes (13-1-1607) en zo kom ik bij, denk ik, bij mijn doel Jelmer Jelmersz in de buurt.

zover alvast bedankt.

Meer info m.b.t. Jelmers is steeds welkom. Met name "veronderstelde" roets naar Terschelling.

groet

George

George Visser

Jelmer is op 17.6.1612 in de Nieuwe Kerk in Amsterdam gedoopt als zoon van Tomas Sikkesz en Jeltje Jelmers. Getuige: Tiet Jelmers.

G. Karssenberg

Thomas Sickes en Jeltje Jelmers ondertrouwen in Amsterdam op 13.1.1607.

G. Karssenberg

Jelmer Jelmersz, 22 jaar, varentgeselle, wonende in de nieustadt bij de haerlemmerpoort, geass. met Eelk Annes zijn moeder, otr. Amsterdam 9.10.1593 met Maritgen Michiels, 18 jaar, wonende op de nieuwendijck, geass. met Michiel Willemsz en Aefgen Albertshaar vader en moeder. 

Jelmer Jelmersz, van Staveren, varendman, weduwnaar van Maritgen Michiels wonende bij korsgespoort,otr. 3.11.1607 met Aeltjen Heijnricx, 31 jaar, geass. met Anne Claes haar moeder [link].

Willem Michielsz, glasemaker, 27 jaar, wonende bij de haerlemmerpoort, geass. met Michiel Willemsz en Aefgen Elberts zijn vader en moeder, otr. Amsterdam 11.6.1594 met Tiet Jelmers, van Staveren, 18 jaar, wonende in de nieustadt, geass. met Jelmer Sijbrantsz en Eelk Annes haar vader en moeder [link]. 

Tevens waren er naast Tiet Jelmers nog een Jeltje Jelmers en Grietje Jelmers getuige bij de doop van kinderen van Jelmer Jelmersz. Dat zullen eveneens zusters geweest zijn. De ondertrouw van Jeltje waren we al tegengekomen, en ook die van Grietje komt daarin voor. 

Vader Jelmer Sijbrantsz komt vanaf 1592 voor in de transportregisters. Het zou kunnen zijn dat zij op dat moment naar Amsterdam zijn getrokken.

Ik laat het hierbij, u bent immers op zoek naar lieden met roots op Terschelling.

JP Ouweltjes

Bij de doop van de beide dochters van Thomas Six(!) en Jeltje Jelmers (13.7.1614 - Aeltje - en 3.3.1620 - Eeltje) is grootmoeder Aeltje Henrix getuige.

G. Karssenberg


Heel erg bedankt allen die gereageerd hebben. Zo komt Jan Splinter door de winter!

George

George VisserPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!