stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, vertaling, betekenis » Lees- en begripshulp gevraagd Duits geboortecertificaat in Zwitsers Bern over vondelingen opgelost



Profiel afbeelding

Wie kan helpen bij de transcriptie en betekenis van een Duits geboortecertificaat in Zwitsers Bern (Burgerliche Kirchenbücher) over een vondeling. Het staat op deze pagina (mijn eigen site): http://van-dorsten.eu/1787/. Het is een gezin dat verschillende vondelingen geadopteerd heeft, is getrouwd en daarna nog een paar vondelingen en eigen kinderen heeft gekregen.

De vraag daarbij is of iemand goed kan lezen wat er als laatste zin staat (begint met "21 Xbr 1812") en wat het precies betekent voor dit kind in relatie tot dit gezin (volwaardig kind?). Wellicht dat ik de betekenisvraag beter later onder de categorie Duitsland kan plaatsen, maar voor nu eerst hier geprobeerd.

Groet Gert Jan

Gert Jan van Dorsten - 18 mar 2019 - 10:54 (laatst bijgewerkt 18 mar 2019 — 20:14 door moderator)

ChrisvD - 18 mar 2019 - 12:11


Heel erg bedankt, Chris!

Gert Jan van Dorsten - 18 mar 2019 - 12:19







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu