stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, ook Latijn » lezen utrecht [opgelost]


Profiel afbeelding

goede middag: een aangeboden overlijdens berichten uit utrecht: onechte dochter Anna Oorbeeck, dochter van Jan Oorbeek op 1-5-1682 inv.126 toeg.nr 711 waarschijnlijk pag. 193- of 380. Dan staat er nog iets geschreven wat ik niet kan lezen en voor kantlijn een + teken met haakjes eraan. neem aan dat hij niet kon schrijven en dat het kind bij zowel geboorte/ als overlijden 1-5-1682 is. Wilt u zo vriendelijk zijn dit te ontcijferen, weet wel dat aan het eind staat "gratis"dus er was geen geld voor begrafenis?

                                                   gr.marian

m.oorbeek

@ Marian,

Let even op bij het stellen van een vraag welk subforum je gebruikt. Deze vraag hoort m.i. niet onder het item adressen, plaatsen, beroepen.

Heb je een rechtstreekse link naar het betreffende boek resp pagina?

mvg-Ben

Ben Wegman

(link)
anna onechte dochter van jan oorbeec. [boek te strak ingebonden]
int silversteegje geson[ke]n  gratis

Ervoor staat dat ze bij de Buurkerk is begraven, en was overleden op 27 april. De 2de kolom geeft uts = als boven, lijkt me ter verwijzen naar de naam van de predikant die erboven staat.

Peter S

De scan:

Nu nog de ontcijfering, ik bak er niet veel van. Het lijkt een adres " uit ....steegje", maar of ik daarmee in de goede richting zit? Geen idee.

Edit: ik zie dat Peter de oplossing heeft gegeven!!!

Bedet

dank dank, maar heb nog zo,n zelfde iets : dit is N.N. zelfde vader als hierboven nu aangeboden op 5 aug 1695 maar.... overleden (dacht ik) op 30 juli 1695 met inv.127 en pag.345, toegangsnr. 711, hier staat iets kort geschreven achter, help nog a.u.b.        Ben:  volgende keer op fora:helpen met lezen zetten. rechtstreekse link snap ik niet

 

als iemand geson(ke)n is neem ik aan niet letterlijk. Dus deze familie woonde in het silversteegje? en de naam van dominee heb ik nooit zien staan.

m.oorbeek

[link]
Begraven bij de Geertekerk
overleden 30.7.1695
t' kint van Jan Oorbeek ges[onke]n uts [=als boven, t.w. gratis]

Ook hier betekent gesonken = begraven

Peter S


iedereen dank               dit/deze vraag/probleem is opgelost.                     marian

m.oorbeekPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu