stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, ook Latijn » Familierelatie met overledene Arien Cornelisz Papendorp (voogden) [opgelost]


Profiel afbeelding

Bij je eerste bericht via de knop "bewerk" de titel aanpassen. Ik hoop dat het lukt.

Tineke Tjoelker

Uit de reactie van Tineke:
woenende in twael (?)" Dit is ’t Wael. Ook (vaak) vermeld in combinatie met Tull en 't Wael. Toevallig kwam ik deze discussie tegen in deze rubriek. Ik had de discussie zélf meer verwacht in gezochte familienamen etc.

Gerrit H Verwoerd

Het begon met een leeshulp en daarna kwamen er ook een aantal transcripties bij. Dan ben je natuurlijk ook benieuwd hoe de familierelatie in elkaar zit. Het lijkt me niet zinnig om dan naar een ander forum over te stappen. De vragensteller kan trouwens wanneer hij daar behoefte aan heeft een nieuwe vraag stellen op het forum Onderzoek in Nederland (personen).

Tineke Tjoelker

Heel begrijpelijk zoals je schetst. Heeft wel eea opgeleverd!

Gerrit H Verwoerd

Gerrit, bedankt voor aanvulling over Tull en 't Wael.

Tineke, ik ben het met je eens. Het is begonnen als een leeshulp en we zijn zo terecht gekomen in de relaties van de familie Papendorp. Ik denk dat ik voor de beantwoording van de openstaande vraag een nieuwe vraag stellen op een ander forum en deze toch maar afsluiten. Welk forum kan ik het beste gebruiken daarvoor? Ik ga eerst nog even lekker op vakantie maar ga dat zeker doen ! Bedankt voor je inzet. Top. Groet Daan

Daan Schinkel

Voor alle zekerheid meld ik dat ik niet heb nagegaan of Geertruijt, dochter van Gerrit Jacobs van Rossum, de grootmoeder is. Haar vader is door doodslag om het leven gekomen (sept. 1606). Het forum wat het meest geschikt is 'onderzoek in Nederland (personen). 

Gerrit H Verwoerd

Gerrit. Dank je voor je opmerking over Geertruyt. Je opmerking dat haar vader,Gerrit Jacobs van Rossum, door doodslag om het leven is gekomen (sept 1606) trok mijn aandacht (als oud politieman). Op basis waarvan kon je deze conclusie trekken?

Daan Schinkel

Hof van Utrecht 233-2 d.d. 12-7-1608: Cornelis Gerritsz, won. int Wael, Cornelis Diercxz, won. tot Werckhoven, en Anthonis Egbertsz, won, op de Heemstede, naeste vrunden ende bloetverwanten van Gerrit Jacobsz van Rossum, nedergeslagen, constitueren Roeloff de Leeuw in omnibus ad lites in communi forma, mit ratificatie. In de akte staat dat de 'gebeurtenis' heeft plaatsgevonden in september 1606.

Gerrit H Verwoerd

Gerrit H Verwoerd

Gerrit bedankt voor je snelle reactie. De daders met name genoemd. Ik had niet gedacht aan een ‘vonnis’ van het Hof van Holland. Hoe is het mogelijk dat je die hebt aangetroffen in relatie tot deze discussie op het forum ! Het HvU is niet geïndexeerd en doorzoekbaar zo ver ik weet. Ik ga de akte als bron-document opzoeken in het archief of (indien beschikbaar) online downloaden.  

Daan Schinkel

Wow Gerrit. Je bent sneller dan het licht. Ik heb je link nu pas gezien. Ik was bezig met het antwoord op je eerste mail. Bedankt !!

Daan Schinkel

Toevallig vond ik deze akte bij RHC Woerden over Gerrit Cornelisz van Papendorp. Er zijn meer aktes van Gerrit Cornelis bij RHC.

Beheersnummer: W054
Archief: Notarieel archief Woerden
Beschrijving index: Notariële akten Woerden, 1661 - 1661
Inventarisnummer: 8543
Aktenummer: 114-115
 
Naam: Gerrit Cornelisz van Papendorp
Woonplaats: Woerden
Hoedanigheid: huwelijkspartner
Datum:

11-03-1661

Gerrit H Verwoerd


Toeval bestaat toch niet Gerrit? Volgende week weer thuis. Ik ga de website bezoeken en kijken wat dat brengt. Bedankt !

Daan SchinkelPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu