stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, vertaling, betekenis » Leeshulp bij inschrijving huwelijk 23 juni 1633 / nog niet volledig opgelost



Profiel afbeelding

De reacties op het voorafgaande verzoek waren erg behulpzaam. De woorden van deze oude tekst werden daardoor ( bijna ) allemaal leesbaar. De laatste 3 woorden van de tweede ( middelste) regel zijn voor mij helaas onduidelijk gebleven. Wie kan/ wil zich daaraan nog een keertje wagen ?

Hier het archief : Winssen 718.2 scan 48   De betroffen tekst staat helemaal bovenaan.

Ook dit keer bedankt voor jullie aandacht en assistentie bij het lezen.

Yolanda Schildwacht - 19 jun 2020 - 14:48

Naar mijn bescheiden mening is hier niks mis mee:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Wesley Fokkens - 19 jun 2020 - 15:21

Bescheidenheid is een goede deugd maar m.i. valt verworven kennis daar niet onder... Ik kan me in deze vertaalde tekst helemaal vinden. Ook hoop ik meer inzicht te kunnen krijgen in oude handschriften, heb daartoe helaas nog geen goede mogelijkheden ontdekt.                                              Hartelijk dank voor uw assistentie !

Yolanda Schildwacht - 23 jun 2020 - 10:46

Dag Wesley. Even voor de duidelijkheid : bij de laatste (prima) vertaling wordt de naam Peter vermeld. Was die dus niet van u ? In dat geval wil ik ook Peter hiervoor bedanken ! Ik krijg de indruk dat u deze vertaling ( van Peter dus) nog even wilde doorgeven?  Zelf zie ik die vertaling nl. niet  op het forum. In elk geval kan ik dit probleem met de vertaling als opgelost aangeven.

Yolanda Schildwacht - 23 jun 2020 - 10:57


Het originele bericht van Peter staat op deze bladzijde:

https://www.stamboomforum.nl/subfora/236/2/77347/0/leeshulp_bij_inschrijving_huwelijk_23_juni_1633_opgelost

groeten, Wesley

Wesley Fokkens - 23 jun 2020 - 11:13







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu