stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, vertaling, betekenis » Manier om een bestaand document als bron te gebruiken voor genealogisch beheer opgelost



Profiel afbeelding

Ik bezit een bestand, waarin stamboom-gegevens van de familie van mijn moeder. Geslachtsnaam Laming.

Het is nu een .doc  file, om een print mogelijk te maken. Kan de extensie wijzigen, maar dan wil ik graag weten in welk programma een beheer-mogelijkheid is.

Wie kan mij dat vertellen, nadat ik betreffende file aan hem/haar per mail heb verzonden?

Bij voorbaat dankend en vriendelijk groetend, Daan. (dcwdejong@hotmail.com)

Daan de Jong - 6 aug 2020 - 18:12

Misschien begrijp ik de vraag verkeerd, maar een .doc-bestand is een bestand dat met een oudere versie van Microsoft Word is gemaakt. Het kan ook in een nieuwere versie van Word geopend worden.

Johanna C. - 6 aug 2020 - 19:59

(vervallen)

Jan K. (genealinks.tk) - 6 aug 2020 - 20:24 (laatst bijgewerkt 10 aug 2020 — 13:46 door auteur)

Je vraag is inderdaad niet helemaal helder. Kun je het doc bestand openen in Word. Wat staat er in?

Ziet het er uit als:

0 @xx@ INDI

1 SEX xx

1 BIRT

Dan zou je het bestand als txt bestand kunnen opslaan, de extensie wijzigien in .ged en importeren in een genealogie programma, bijv aldfaer.

 

Wanneer het een verhalende beschrijving is. Dan kun je dit niet meer opzetten naar GedCom en is je enige optie de gegevens handmatig overtezetten in een programma zoals aldfaer.

Voel je vrij om het bestand via een prive bericht toe te sturen.

FransW - 7 aug 2020 - 15:42

Vanaf deze plek: dank aan Johanna, Jan & Frans.

Ter verduidelijking: ik bezit dus een bestand (waar ik om afdruk-technische redenen een doc-file van heb gemaakt), dat eruit ziet als een bron-bestand voor een programma om een stamboom te beheren. Graag zou ik aan de gegevens, die erin staan, uitbreiding willen geven. Maar dan moet ik wel het programma kennen, dat met deze gegevens om kan gaan. En dat laden op mijn computer (Windows 10).

Ik ga proberen om aan dit bericht een fofo mee te sturen (JPG-format) van de eerste pagina, zoals ik heb geprint.

Hopelijk kan iemand me dan vertellen, met welk programma ik aan de slag kan. En wellicht hoe ik dat kan laden in mijn computer. Ter verklaring: ik ben een 70-er en heb geen verstand van app's e.d. Mijn mobiel is ook hopeloos ouderwets, maar dat mag toch geen probleem zijn voor lieden, die gewend zijn om in het (verre) verleden te speuren?

Vriendelijke groet, Daan.

Helaas, het lukt me niet een foto toe te voegen. Ik zou het prettig vinden, als een serieus geintresseerde mij een mail stuurt. Adres: DCWdeJong@hotmail.com. Bij voorbaat dank!

Daan de Jong - 18 aug 2020 - 16:20


Je geeft aan dat het gaat om een bestand waar je om afdruktechnische redenen een .doc-bestand van hebt gemaakt. Wat was de extentie van het oorspronkelijke bestand (dus voordat je er een .doc-bestand van maakte)? Misschien blijkt daaruit met welk programma het bestand gemaakt is.

Ik heb je ook een privebericht gestuurd.

Johanna C. - 18 aug 2020 - 17:12 (laatst bijgewerkt 18 aug 2020 — 17:20 door auteur)







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu